Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miben más, miért jobb a...

Miben más, miért jobb a szlovák majonéz a magyarnál?

Figyelt kérdés

Nekem legalábbis jobban ízlik. Ott leginkább üvegeset lehet venni.

Miért finomabb, a Szlovákiában vett olcsóbb üveges majonéz, mint az itthon kapható majonézek többsége, legyen szó saját márkásakról, akár drágább márkáról is?



márc. 20. 20:18
 1/10 A kérdező kommentje:
Esetleg, más valamelyik összetevők aránya?
márc. 20. 20:19
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Feltehetöen a szlovák ízlésnek megfelelö összetételben gyártják, általában a füszerezés tér el valamennyire
márc. 20. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 Seila válasza:
100%

"Hellmann's Majolenka starej mamy "


Ez a legjobb majonéz a "nagyitól". :) Mi ezt szoktuk venni.

márc. 20. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
25%

A majonéz csak tojássárgája és olaj összekeverve.

Ezt lehet fűszerezni, de nem kötelező.

Így csak attól függ, hogy milyen olajból, milyen tojásból, és milyen fűszerezéssel történt az előállítás.

Pont, mint minden élelmiszernél, ezért értelmetlen bármilyen összehasonlítás.

márc. 20. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Kedves Harmadik! Köszi az ötletet, legközelebb kipróbálom.

Más az összetétele, mint a Magyarországon kaphatónak?

Igazából eddig egy félét próbáltam Szlovákiában, de az sokkal kellemesebb mint az itthon kaphatóak.

márc. 20. 23:43
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

A Hellmans német cégnél készül, minden országba oylan ízesítéssel szállaítják, amit az adott országból megrendeltek. Ha valahol édesebben, sósabban, savanyúbban kérik, akkor oda olyat gyártanak.

Azt, hogy pontosan miböl mennyi van az adott termékben, nem írják rá, ezért csak tippelni lehet, hogy mi a különbség.

márc. 21. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
27%
Nyilván más a gyártó és más az ízesítése is ezért ízlik.
márc. 21. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
43%
Én szlovák kistermelői chiliszószokat kóstoltam. A magyar ízlésnek iszonyatosan pocsékok voltak, de a szlovákos ételekhez rendesen passzol.
márc. 21. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 Dorian Gray ***** válasza:
A majonéz alapvetően egy teljesen egyszerű pár összetevős étel. Viszont, lehet játszani az arányokkal, lehet kicsit hígabb, sűrűbb, sósabb, vagy mustárosabb, igazából akár más fűszert is lehet bele tenni. ÉS erre jön még rá az is, hogy a világmárkák, nem minden piacra ugyanazt küldik, hanem főszerezésben, édességben/sósságban picit idomulnak a helyi ízvilághoz. Szóval alapvetően ezekből jön ki az oka, ha az neked jobban ízlik esetleg, mint ugyanannak a márkának a nálunk forgalmazottja.
márc. 25. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Lehet semmi köze hozzá de az üveges mindenbe jobb alapból ahogy írtad ott inkább üveges. Még a sörbe meg a gombába is jobb az üveges mint a dobozos.

Mert olyan "doboz" íze van tőle. De gondolom az alapanyag a lényeg benne.

ápr. 11. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!