Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi a külömbség a kebab és a...

Mi a külömbség a kebab és a gyrosz között?

Figyelt kérdés
2011. aug. 8. 13:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
63%
a szósz
2011. aug. 8. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim válasza:
93%
sok
2011. aug. 8. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
38%
lodo akkor írjál csak tízet!
2011. aug. 8. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
78%
a kebabhoz adnak helyesírási szótárat, a gyroshoz nem
2011. aug. 8. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
29%
A görögöknél kebab,a törököknél gyros a neve.
2011. aug. 8. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
85%
A törököknél döner a gyros.
2011. aug. 8. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
70%

A kebab daralt husbol keszul, meg a giros csirkebol, vagy husbol, amit grillen sutnek. A daralthust fuszerezik, aztan kisutik,

a grillezett csirket vagy hust szosszal es zoldsegekkel fogyasztjak, amit vagy egy lapos kenyerbe adjak, vagy tenyeron es korettel!

2011. aug. 8. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
94%
a kebab török a gyros görög.:)
2011. aug. 8. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A gyros egymásra van huzogatva, egyben sül körben mindig faragják a sült részt. Lehet disznóból is.

A kebab kis nyársakon készül, birkából.


[link]

Török kebab - Törökország recept


Hány személyre: 4


» 35 dkg borjúcomb

» 35 dkg parasztkolbász

» 25 dkg padlizsán

» 1/2 teáskanál őrölt koriander

» 1 csapott teáskanál só

» 3 ek. olívaolaj

» fehér bors

» csipetnyi csípős pirospaprika

» 1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

Először a páclevet csináljuk meg: a sót, borsot, koriandert, petrezselymet, csípős paprikát az olajba szórjuk. A padlizsánt megtisztítjuk, felkarikázzuk, besózzuk. A húst szeletekre vágjuk, kikloffoljuk, majd a padlizsánt és a húst is 2x2 cm-es darabokra szeljük fel, és a pácba tesszük. A kolbász bőrét leszedjük, és karikákra vágjuk. Nyársakat fogunk, beolajozzuk, majd a hússal kezdve sorban ráhúzzuk a hozzávalókat. Kb. 25 percig sütjük, majd pl. joghurtmártással kínáljuk.


[link]

Hozzávalók:

csirkemell filé nagyon apróra felcsíkozva ( 4 személyre 1 csirkemell, de ha csak fél csirkemellet sütök, az is elég szokott lenni)

gyros fűszerkeverék

frissen őrölt bors

kb 50 g vaj a hús sütéséhez

fejenként 1-2 pita és 1 paradicsom

1 lilahagyma felcsíkozva

1 kígyóuborka felkockázva

1 kisebb fej jégsaláta feldarabolva


Felforrósítom öntöttvas serpenyőmben a vajat és beleteszem a húscsíkokat. Tekerek rájuk borsot, majd magukra hagyom 2-3 percig fedő alatt, míg kicsit odakapnak. Megkevergetem és beszórom bőségesen gyros fűszerrel, amitől ugyan kicsit sós lesz, de mivel mást nem sózok, nem lesz túl sós a végeredmény. A húst addig sütöm, míg kis színt kap és megpuhul, majd lekapcsolom alatta a tüzet. Közben felkockázom-csíkozom a zöldségeket. Ha végeztem velük, belezuttyintom a hús mellé, öszzekeverem, megtöltöm az előzően kenyérpirítóban átmelegített pitákat és már ehetünk is! Ha nagyon ráérek, sütök mellé hasábburgonyát és készítek tzatzikit.

You might also like:

az igazi gyrosz a szultánkenyér, agy csomó hús egymásrahúszva sül, és kívülről faragják

[link]

[link]

2011. aug. 8. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
29%

13:32

a torokoknel es az araboknal is van mind a ketto! Itt a kerdezo nem azt kerdezte, hogy hol talalhato, hanem azt, hogy mi a kulonbseg a ket etel kozott?

2011. aug. 8. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!