Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan készül a híres erdélyi...

Hogyan készül a híres erdélyi pacalleves?

Figyelt kérdés
2007. júl. 11. 19:15
 1/4 anonim válasza:
100%

A Mindmegettéről:


Hozzávalók:

1 kg pacal

3-4 szál sárgarépa

3-4 szál petrezselyemgyökér

1 pohár tejföl

1 citrom

babérlevél, lestyán, tárkony

1 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só, bors


Elkészítés: A pacalt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és apró darabokra vágjuk. Abban a lében, amiben a pacal főtt, megfőzzük a répát és a petrezselyemgyökeret, majd hozzáadjuk a pacalt és a fűszereket. Tejföllel behabarjuk, és citromkarikával, fokhagymás tejföllel díszítve tálaljuk.

2007. júl. 14. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

En itt elek erdelyben.En nagyon utaltam de 1x a ferjem megkostoltatta velem es azota nagyon szeretem.Szoval mi igy keszitjuk el:

-kb 1 kg pacal(en fagyasztottat es felcsikozottat szoktam venni mert az mar felig meg van fove es nincs olyan sok baj vele)

-megfozod,ha tul vastagok vagy nagyok a csikok en meg vagdosok rajta 1 kicsit :)

-az elso levet en elszoktam boritani de nem muszly

-palacsinta sutobenkeves olajon jo sok torott foghagymat es aprora lereszelt repat(murok) parolsz mikor a repa megpuhul felonteo 1 kis ecettel es mehet is a levesbe

-aztan jo sok tejfolbol habarast csinalsz azt is beteteszed a levesbe

-felfozod es kesz

-ha kell meg tehetsz bele ecetet ,sot,borsot ez mar toletek fugg ,hogy hogyan szeretitek

-nalunk van aki gelefoz 1 kis paprikat is e saz sem baj ha 1 kis csiposet is raksz bele,de ne tul sokat!(itt a foghagyma alenyeg!)

Jo etvagyat!


Ajanlom probald ki ugyan ezt csak csirke husbaol(mert van aki nem szereti a pacalt)!mennyei!remelem tudtam segiteni.Es hidd el nam nagy ordongoseg!

2008. jan. 19. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
11%
az a Ciorbă de burtă az szerintem román kaja és nagyon undoritó kinézetre
2010. ápr. 10. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

mar reg volt felteve a kerdes, de megirom, hatha valaki ertekeli az en receptemet:

nem csak feldarabolt pacall hanem borjucsont is kell a leveshez, ettol sokkal jobb ize lesz. szoval egyutt fozom a csonntal a pacallt. kicsit kesobb egesz, megpucolt sargarepat, petrezselymet teszek bele es jo sook fokhagymat. mikor minden majnem megfott, sargarepat reszelek bele es savanyusagnak eltett almapaprikat darabolok a levesbe. ezekkel egyutt fozom amig minden kesz. a habaras legalabb 2 tojassargaja, jo sok tejfol es egy kis tej. ha nem eleg savanyu ecettel vagy savanyusagnak eltett csipospaprika savanyu levevel izesitem, nekunk ez ily teljes.

2012. aug. 16. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!