Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Egy eredeti német marcipánkeny...

Németh Olivér kérdése:

Egy eredeti német marcipánkenyér receptet hol találok?

Figyelt kérdés
2011. dec. 22. 15:41
 1/10 anonim ***** válasza:
írd be a google-ba hogy " marzipanbrot rezept" és válogass...:) nem tudom milyenre gondoltál pontosan de van sok..:)
2011. dec. 22. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A Marzipanbrot csokival bevont, hosszúkásra formált marcipán. Ehhez nem kell semmilyen recept, de valószinüleg nem erre gondoltál.

Ha tippelni akarnék, akkor inkábba Stollen-ra gondolnék, abba is szokás többek között marcipánt is tenni.


Itt van egy eredeti német recept a Stollenhez:

[link]

2011. dec. 23. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2011. dec. 23. 16:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Szivesen és sok sikert!
2011. dec. 23. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Toncsi63 ***** válasza:

A "stollen" az DREZDAI KALÁCS!!!

A linken nagymutterom receptjét megközelítő a leírás.

Ha van még igény rá, akkor leírom. A feleségem szokta elkészíteni, mondhatom, hogy kiváló.

2011. dec. 29. 02:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Toncsi63 ***** válasza:
Előző vagyok. Elfelejtettem, hogy nagyanyám alig tudott magyarul, Bajor-sváb származásúak vagyunk. Ez a recept EREDETI.
2011. dec. 29. 02:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Örömmel venném! :)
2011. dec. 30. 12:58
 8/10 Toncsi63 ***** válasza:

Hozzávalók:

56 dkg liszt

18 dkg vaj

5 dkg cukor

3 dkg élesztő

8 tojás sárgája

2 dl tej

5 dkg mazsola

5 dkg mandula

1 citrom reszelt héja

reszelt szerecsendió

fahéj

őrölt gyömbér

szegfűszeg és kardamommag

1 csomag vaníliás cukor

Vagy tejben felfőzött vaníliarúd


Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, némi lisztet és cukrot is adunk hozzá, hogy folyékony massza legyen, és betakarva meleg helyre állítjuk.

Amíg ez a kovász meleg helyen pihen és kel, meglágyítjuk a vajat, cukorral meg a tojássárgákkal habosra keverjük. Ebbe beleöntjük a megkelt kovászt, a lisztet, és jól kidolgozzuk.

A mazsolát, mandulát és a többi ízesítőt a már megdagasztott tésztába dolgozzuk bele.

A tésztából golyót formálunk, közepét a nyújtófával hosszában benyomjuk, az így keletkező hosszúkás cipót olvasztott vajjal megkenjük, és a két oldalát egymásra hajtjuk. Melegre állítjuk, hogy megkeljen. Kelés után forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Amikor megsült, vaníliás cukorral meghintjük.

2011. dec. 31. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 Toncsi63 ***** válasza:

Bocsi de lemaradt:

A fűszerezését meg úgy szoktam csinálni, hogy mézes-vajas fűszerkeveréket használok. Teszek még bele narancshéjat, csokoládé- és cukrozott gyümölcsdarabokat. De lehet dúsítani durvára vágott dióval is. A tészta formálása még egyszerűbb, ha a golyót kissé ellapítjuk, és egyik felét a másikra hajtjuk, olyan formát készítünk mintha kenyér lenne.

2011. dec. 31. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2012. jan. 3. 20:29

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!