Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Joghurtos tészta kérdés?

Joghurtos tészta kérdés?

Figyelt kérdés

Amikor joghurtos tésztát készítek, akkor a tésztát hagynom kell kihűlni mielőtt ráöntöm a joghurtos keveréket, vagy az éppen leszűrt tésztára is önthetem?


Arra gondolok, hogy melyik esetben nem szívja magába a tészta a joghurtot?


2012. jan. 26. 10:39
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

Ez édes, vagy sós?

Én arra jöttem rá, hogy ha leszűröm a tésztát, lecsepeg, akkor beleforgatom olvadó,picit vegetás margarinba, és úgy jön rá a mártás, akkor finomabb.

Ha édes, akkor is megteheted, hogy olvadó margarinra rászeded. Ez milyen tészta egyébként?

2012. jan. 26. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 tetro ***** válasza:
100%
milyen tészta? milyen mártás?
2012. jan. 26. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Mint amilyet a török kajáldákban árulnak, most muszakához fogjuk enni. De még nem csináltam itthon saját magam.
2012. jan. 26. 11:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Szarvacska tészta.
2012. jan. 26. 11:21
 5/10 A kérdező kommentje:

Ez a recept:


Joghurtos tészta


Hozzávalók:


1 csomag száraztészta (kisebb darabok, pl. orsó vagy rövidcso)


1 nagy pohár joghurt


3 kanál olivaolaj


2 gerezd fokhagyma


1 kiskanál szárított kaporlevél vagy menta



A tésztát bo, sós vízben kifozzük. Leöblítjük, és egy nagy tálba tesszük, ahol kényelmesen lehet majd keverni. Lereszeljük a fokhagymát, vagy fokhagymazúzón átnyomjuk. Összekeverjük a sóval és az olivaolajjal, és pár percet állni hagyjuk. Hozzákeverjük a joghurtot és a kaprot vagy a mentát (mind a kettovel finom). A keveréket ráöntjük a tésztára, és alaposan összekeverjük. Köretnek tálaljuk, de önmagában is fogyasztható.

2012. jan. 26. 11:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ó, ez finom:) Na ehhez pont jó, ha előtte a tűzön összekevered a vegetás margarinnal/5 dk/ Én csak így is képes volnék megenni.
2012. jan. 26. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 tetro ***** válasza:
100%
Nos. Melegen öntsd rá. Margarint soha az életben nem tennék a tésztára. Ráadásul ennek a yoghurtos cuccnak még kifejezetten jót tenne a tésztán megmaradt keményítő, ha frissen forgatod össze. A margarin csak rontana rajta. A vegeta meg sajnos... Miért is kellene ehhez vegeta? Csak mert az mindenben kell?
2012. jan. 26. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk vajjal is lehet, és vegeta helyett só. De még nem kóstoltad, azért mondod.Persze az ízlések különbözőek. Mióta ezt ajánlották nekem, azóta mindig így csinálom. Én nem szeretem azt a natúr tésztaízt. Pl a túrós csusza esetén egy kis olvasztott zsírt adok egy kanál tejfölhöz, s azt keverem a csuszára, majd így adok hozzá túrót. De elfogadom, hogy más meg másképp csinálja.
2012. jan. 26. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 tetro ***** válasza:
Túrós csuszára amúgy el tudom képzelni. De ahol szósz van, ott fontos, hogy a tészta még frissen melegen, átmosás és olajozás nélkül érintkezzen a szósszal. A tészta íz pedig magában a tészta megválasztásának kérdése. Vannak tészták amiknek én is gyűlölöm csupaszon az ízét, de azokat nem veszem meg.
2012. jan. 26. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 ShadowBeast válasza:

Melegen add hozzá a joghurtot. Mi foghagyma helyett zöldhagymát vágunk karikákra, valamint kígyóuborkát kockázunk bele. Mikor mindne benne, akkor szoktuk hűteni. Vegetát el lehet felejteni. Nem kell bele.

Általában szalonnába göngyölt máj, sűlt hús mellé tálaljuk köretként. Elég ha a hús fűszeres.

2013. máj. 26. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!