Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A török éttermekben miért...

A török éttermekben miért olyan nagyon-nagyon finom a tea?

Figyelt kérdés

Milyen teafüvet használnak? Hogyan készítik?


Én csak azt látom, hogy valami sűrű esszenciát felöntenek forró vízzel.


Ja, és imádom azt a pici üvegpoharat és az aranytálkát alatta... :) Hol lehet ilyet kapni?


2012. nov. 12. 01:57
 1/3 Phoney ***** válasza:

Az „orosz módszerrel” készítik elő a teát, vagyis előbb sok füvet áztanak ki aránylag kevés vízben, ami magában ihatatlan, majd ezt hígítják fel forró vízzel.


A teafű a sajátjuk, mármint törökországi. Nem tudom, máshol ittál-e már igazán minőségi teát, de valószínűleg nincs egyéb oka, hogy ennyire finom.


[link]

2012. nov. 12. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
valszeg azért mert a teafűvel együtt mentát is leforráznak. mentát a dm.ben vehetsz a gyógynövényeknél van
2012. nov. 13. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Most már csak azt kellene tudni, milyen fajta / márkájú teát főznek.


(Igen, sok minőségi teát ittam már, és ez különbözik mindtől, illetve olyan jellegű, mint amit Egyiptomban ittam, El Arosa a neve. Sajnos itthon az nem kapható... Bársonyos, nem fanyar, nem karcos... nyámi...)

2012. nov. 13. 21:40

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!