Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogy készül a trappista sajt,...

Hogy készül a trappista sajt, és más országokban miért nem kapható/népszerű?

Figyelt kérdés
Németországban élek, és itt azt sem tudják mi az. Érdekelne, hogy miért :)

2013. jan. 14. 13:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
2013. jan. 14. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszi, tanulságos volt :)
2013. jan. 14. 13:22
 3/19 anonim ***** válasza:

Más országban azért nem gyártanak trappistát mert ott ez minősithetlen sajtnak minősül.

Dolgoztam sajt pultban amikor a külföldi beszállitok meg kostolták azt mondták ennek semmi ize . Értelmetlen . Ha megfigyeled külföldön az ementáli sajtok és edámik vannak ebben a kategoriában ,de mindegyiknek van valami íze . A mi trappistánkak seleges íze van..

2013. jan. 14. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 A kérdező kommentje:

Igen én is ezt tapasztaltam, hogy ha itt sajtot kell venni, akkor ementáli/edámi, esetleg gouda kerül szóba. Nem értem, miért tartják a trappistát ízetlennek, szerintem jóval finomabb, mint pl. a gouda, legalábbis az én ízlésvilágomnak jobban megfelel.


Füstölt sajtot is kerestem 5 áruházban is, és az egyetlen verzió amit találtam, valami szörnyűséges sonkával egybeöntött dolog volt.

2013. jan. 14. 13:27
 5/19 anonim ***** válasza:
2013. jan. 14. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
2013. jan. 14. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 bumbi02 ***** válasza:

A Goudának hasonló íze van mint trappistának, ha fiatalt eszel belőle:) itt Ausztriában Goudát esznek, mikor mi trappistát ennénk.


Akik a sajtokat szeretik, azoknak mást jelent a sajt, mint nekünk otthon, hogy szendvicsbe rakjuk. Egy brie sajtnak máris sokkal jobb íze van mint egy trappistának, csak nem szendvicsbe. Inkább evés után, egy kevés, dióval. De ugyanez igaz a camambertre, vagy a rokfortra, gorgonzolára. Leginkább előételként, vagy desszertként fogyasztják, nem pedig szendvicssajtként.

2013. jan. 14. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 A kérdező kommentje:

Én nagyon szeretek mindenféle sajtot, de szendvicsbe tényleg legjobban a trappistát, vagy 1-2 rakott étel tetejére is.

Mindig van itthon több féle kék sajt meg camambert/brie és hasonlók, de ha szendvicseket készítek nagyon hiányzik a trappista és a füstölt sajt :)

VIszont majd a francia sajtok között megnézem, hátha kapható a francia verziója, mert sok boltban látok külön francia részleget a sajtoknál (igaz, a felét camambert teszi ki:)

2013. jan. 15. 11:40
 9/19 bumbi02 ***** válasza:
Szendvicsbe szerintem is a trappista jellegű sajtok passzolnak. Ajánlom a fiatal Gouda sajtokat, elsőre meg se tudtam volna mondani, hogy nem trappista. És szendvicsbe, melegszendvicsbe tökéletes.
2013. jan. 15. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
Akkor az olaszok milyen sajtot tesznek a pizza tetejére?
2013. jan. 20. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!