Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Eredeti cseh sós/édes sütemény...

Eredeti cseh sós/édes süteményt ismer valaki? (többi lent)

Figyelt kérdés

Pár darab EREDETI cseh süteményreceptre lenne szükségem egy versenyre.

FONTOS, HOGY EREDETI LEGYEN MERT CSAK AKKOR LESZ ÉRVÉNYES


2014. jún. 6. 15:37
 1/8 A kérdező kommentje:
És mégegy: a cseh kiflinek van köze Csehországhoz?
2014. jún. 6. 15:49
 2/8 anonim ***** válasza:

[link]


válogass!

2014. jún. 6. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2014. jún. 6. 16:24
 4/8 mustafa33 ***** válasza:

Cseh kalácskák:

50 dg liszt, 1/4 l tej, 1 csipet só, 1/2 citrom, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 8 dg cukor, 10 dg vaj, 1 kocka élesztő. Ebből csinálsz rendes kelt tésztát. A tésztából rudat formázol, azt felvágod egyforma darabokra, azokból meggömbölyíted és kikent (vagy sütőpapíros) tepsibe rakod. Mindegyikbe csinálsz egy mélyedést amibe a tölteléket teszed. A mélyedéseket benyomni legjobb egy tiszta rongyból csinált golyóval ami meg van lisztezve, így egyformák lesznek. A kiemelkedő peremeket megkenni tojásfehérjével. Kicsit még hagyjuk kelni és meleg sütőben fél órát sütjük. Töltelék: 5 dg vaj, 5dg porcukor, 3 evőkanál tej, 25 dg túró, 1/2 citron, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, mazsola. A vajat a tojás sárgájával és cukrokkal kikeverjük, hozzákeverjük a túrót, reszelt citromhéját, bele a mazsolát, és a felvert fehérjét. Szokták tölteni szilvalekváral: 1/2 citron héját lereszelni, 4 szegfűszeget megdarálni borsőrlőn, 20 dg sűrű házi szilvalekvárt elfőzünk kevés vízel, beleteszünk 1 evőkanál rumot, 1 csomag vanília cukrot, 1/2 kanál fahéjat, ezt kikeverjük és beletöltjük a kalácskákba. lehet tölteni kanálal vagy töltő zacskóval díszesen (ekkor a túrósba nem teszük a mazsolát mert eldugítaná). Szokták mákos töltelékel is csinálni.

[link]

2014. jún. 9. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 mustafa33 ***** válasza:
Ja, kifelejtettem, a tetejét még meg szokták szórni azzal a nálunk is ismert "cukros rántásal" ami olajon pirított cukros liszt.
2014. jún. 9. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálom
2014. jún. 11. 16:47
 7/8 mustafa33 ***** válasza:
Enni szeretem, de nem próbáltam ki a receptet. Cseh eredetiből fordítottam csak neked ☺.
2014. jún. 11. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Akkor még jobban köszönöm :)
2014. jún. 13. 13:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!