Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi a "güvecse" receptje?...

Mi a "güvecse" receptje? Lehet, hogy nem pontosan így hívják. Talán román étel.

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban csinált egyszer valami távoli ismerős és úgy rémlik nagyon ízlett, de semmi másra nem emlékszem. A neve se 100%...
2010. jan. 28. 16:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Erre gondoltál?


Gyuvecs (szerb recept) recept



Hozzávalók:

40 dkg kicsontozott sertéslapocka vagy comb, 50 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 1 közepesen nagy padlizsán, 25 dkg zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 4 evõkanál olaj, 5 dl csontlé (vagy húsleves, esetleg 5 dl víz és 2 tyúkhúsleves-kocka), 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.


Elkészítés:

A megmosott és leszárított húst kis kockákra vágom. A burgonyát meghámozom, megmosom és vékony karikákra aprítom. A megmosott zöldpaprikát kicsumázom és felszeletelem, a megmosott, héjas padlizsánt ugyancsak kockákra vagdosom, és meg is sózom. A rizst még szárazon átválogatom, majd többször váltott vízben megmosva és leszûrve, sós vízben félig megfõzöm. A felhevített olajon megfonnyasztom a nagyon finomra metélt vöröshagymát, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evõkanál vizet. Az edényt a tûzre visszatéve rárakom a húskockákat, majd fehéredésig pirítom. Addig kevergetem, amíg az összes húskocka megfehéredik. Olajjal kikent tûzálló tálra vagy tepsire terítem a burgonyakarikák felét és megsózom. Erre rászórom a sós levétõl lecsöpögtetett padlizsánkockákat, majd rásimítom a hagymás hús felét. Rászeletelem a paradicsomkarikák felét, meghintem a félig fõtt rizzsel, majd a rétegezést ugyanebben a sorrendben egészen addig folytatom, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. Ezután a tetejére öntöm a zúzott fokhagymával és a törött borssal elkevert csontlevet. Az edényt szorosan befedem, és az elõmelegített, forró sütõbe tolom. 45-50 perc alatt az étel puhára párolódik. Bármilyen saláta vagy ecetes savanyúság illik hozzá.

2010. jan. 28. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
hát ha úgy emlékszel, hogy román, akkor lehet h "ghiveci" amit givecsj-nek mondanak...de az magyarul lecsó... zöldséges valami volt? :)
2010. jan. 28. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Eredetileg török étel, de már régóta macedónok, szerbek, bolgárok is sajátjuknak tekintik.

Kemencébe sütött borjúhús padlizsánnal, sok zöldséggel, sajttal. Az előző recept tökéletes.

2010. jan. 28. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!