Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan készítsem el a rizstész...

Hogyan készítsem el a rizstésztát, hogy ne ragadjon?

Figyelt kérdés
Éttermekben mikor kihozzák, sosem ragad össze. Nekem ahogy leszűrtem, már egybe van, az olaj se segít rajta.

2015. jan. 4. 17:11
1 2
 1/11 bumbi02 ***** válasza:

A rizstésztát olajos forrásban lévő vízzel forrázd le, kevergesd picit szét, majd hagyd állni egy 10-12 percet és szűrd le.


Ha már összeragadt: kevés hideg vizet engedj rá, és keverd szét. A többi tésztát is szétválasztja, rizstésztánál is működnie kell. :)

2015. jan. 4. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
De nem működikXD eleve olajos vízben csinálom. Főztem én már bőven tésztát, de ez máshogy viselkedik
2015. jan. 4. 18:30
 3/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk én főztem. Azt mondod, csa áztassam inkább?
2015. jan. 4. 18:33
 4/11 anonim ***** válasza:
A rizstészta már elö van fözve, csak forrában lévö vízzel kell leönteni és a csomagoláson megadott ideig áztatni benne, utána leszürni és leöblíteni.
2015. jan. 4. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Ezen az volt, hogy főzzem 15-20 percig, de akkor majd a következőt áztatom
2015. jan. 4. 19:33
 6/11 bumbi02 ***** válasza:
A rizstésztát csak öntsd le forrásban lévő vízzel, és hagyd benne állni 10-12 percet. Semmiképp se főzd. Valószínűleg túl főtt, és amiatt ragadt.
2015. jan. 4. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Oké köszi :)
2015. jan. 4. 22:15
 8/11 Kim Bo Mao ***** válasza:
Szia, félig ázsiai vagyok, és anyukám mindig úgy főzi/forrázza a rizstésztát, hogy vízbe tesz olajat és egy kevés ecetet (lehetőleg rizsecetet), még sosem ragadt össze. :)
2015. jan. 11. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen ^^
2015. jan. 12. 01:05
 10/11 Komplikato ***** válasza:
Hát a kapható vietnámi rizstésztára az van írva, hogy simán 3 percre forró vízbe kell tenni, de 6-7 perc alatt még hideg vízben is megpuhul. A kedvenc kínai éttermemben meg simán rászedik a forró levest, nincs főzés. De 8-as kollégának igaza lehet, mert a ragacsos sushi rizshez is rizsecetet használnak, hogy ne legyen csiriz belőle.
2015. febr. 3. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!