Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Churrosba (spanyol édesség)...

Churrosba (spanyol édesség) mit kell rakni? (lent)

Figyelt kérdés
minden oldalon más recept van. van ahol: víz, só, liszt, olívaolaj, van ahol kell : tej, tojás...miből kell csinálni a tésztát?
2010. júl. 9. 10:15
 1/5 anonim válasza:
100%
Nekem van egy spanyol szakácskönyvem és abban azt írja hogy kell bele: cukor, őrölt fahéj, vaj, liszt, porcukor, tojás, reszelt narancshéj, meg ugye olaj a sütéshez. Remélem segítettem!
2010. júl. 9. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Jajj ehhez hasonlót csináltam:D csak talán francia neve volt.., azt elmondom hogy nem tud az ember betelni vele:P
2010. júl. 9. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
kedves 1. válaszoló. le tudnád írni nekem azt a receptet ha ráérsz? köszönöm
2010. júl. 9. 11:10
 4/5 anonim válasza:

Első vagyok, tehát a recept(kimásolom szó szerint, úgy a biztos:) )

110 g cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 30 g vaj, 150 g finomliszt, fél teáskanál finomra reszelt narancshéj, negyed teáskanál porcukor, 2 tojás, olaj, a mélysütéshez.


Keverjük össze a cukrot és a fahéjat, és terítsük szét a keveréket egy tányéron.

Tegyük a vajat, a lisztet, a narancshéjat, a porcukrot, 170 ml vizet és egy csipet sót egy vastag aljú edénybe. Kis lángon kevergessük addig, amíg a vaj felpuhul és tésztát alkot a többi hozzávalóval. Főzzük további 2-3 percig, közben állandóan kevergessük, amíg a tészta labdát formál a kanál körül és egy réteg tésztát hagy az edény alján. Tegyük a tésztát konyhai robotgépbe és miközben a motor jár, adjuk hozzá a tojásokat. Ne keverjük túl a tésztát. Ha a tészta túl puha ahhoz, hogy ollóval lehessen vágni, tegyük vissza az edénybe, és kavargatva főzzük, kis lánggal, amíg keményebb nem lesz. Kanalazzuk a tésztát egy 5 mm vastag, csillag alakú hegyben végződő nyomózsákba. Hevítsük az olajat egy széles serpenyőben 180C ra, vagy amíg egy kenyérkocka 15 mp alatt megbarnul benne. Nyomjunk 6-8 cm hosszú tésztát az olajba, egyszerre csak keveset. Egyik kézzel nyomjuk a tésztát, a másik kézben konyhai ollóval vágjuk el a tésztacsíkot. Kb. 3 percig süssük a churrost vagy amíg felpuffad és aranyszínű lesz, közben egyszer-kétszer forgassuk meg. Minden adagról itassuk fel az olajat, majd forrón hempergessük fahéjas-cukros keverékbe.

2010. júl. 9. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Lemaradt a forró csokis része.

2 evőkanál kukoricaliszt (kukoricakeményítő), 1 liter tej, plusz 2 evőkanálnyi külön, 20 g jó minőségű étcsoki, felaprítva, cukor ízlés szerint.

Keverjük össze a kukoricalisztet és 2 evőkanál tejet puha krémmé. A csokit és a maradék tejet egy edénybe tegyük, kis lángon addig keverjük amíg átmelegszik. kevejünk 2 evőkanál csokoládés tejet a kukoricalisztes krémbe, majd tegyük a tejbe. habverővel állandóan verve főzzük a keveréket, amíg forrni kezd. majd vegyük le a tűzről és adjunk hozzá ízlés szerint cukrot és újabb egy percig verjük habverővel.

2010. júl. 9. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!