Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mondanátok nekem jó saláta...

Mondanátok nekem jó saláta recepteket?

Figyelt kérdés

Fogyókúrázom,és naponta 2x futok,felüléseket csinálok és leg magic-et használok.

Oda kell figyelnem az étkezésre is. Nem vagyok nagy darab mert kb 53-54 kiló vagyok és 162 cm,de szeretném ezt megőrizni vagy max. 2-3 kilótól megszabadzlni:)

Tudnátok nekem ajánlani jó salátákat? lehet olyan is amibe csirkemell van.

Köszönöm előre a válaszokat


2010. júl. 20. 22:49
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
megszabadulni *
2010. júl. 20. 22:50
 2/11 anonim válasza:
0%

Sima ,nyers fejessalátába kell tekerni egy fél kilós zsírszalonna darabot,körbetekerni kolbásszal az egészet,ráerősíteni fogpiszkálókkal,ugyhogy ne láccóggyon ki az egészből semmi,rakd be a sütőbe ,süsd meg,és edd meg,reggelire ,ebédre,uzsira,vacsira egy ilyent.meglátod,alaktartó kaja.


23L 157cm,87kg

2010. júl. 20. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Cézár saláta :) akármilyen sali, pl. sopszka paradicsom bármibe tehetsz pirított csirkemellet :)
2010. júl. 20. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkét választ !:)
2010. júl. 20. 23:54
 5/11 anonim ***** válasza:
51%

Jégsaláta,uborka,paprika,lila hagyma,paradicsom összedarabolva,összekeverve és enyhén sózva!Aprított kaporlevél belekeverve joghurtba és a salátára öntve!

Jól mutat a sült csirke- mellett!:D

2010. júl. 21. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

nyers répa és nyers cékla fele-fele arányban lereszelve, hozzá annyi majonéz, amennyitől nem lesz száraz - 12 óra alatt érnek össze az ízek (hűtőben)


módjával, mert a majonéz olajos - viszont a 2 zöldségnek annyi kedvező hatása van, hogy érdemes bevállalni a majonézt is

2010. júl. 21. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
az kifelejtettem, hogy ne a legkisebb lyukú reszelőn reszeld, henem eggyel nagyobbon
2010. júl. 21. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

Írok egy párat:

Budai saláta:

Hozzávalók:

1 fej saláta

2 kis fej vöröshagyma

4 tojás

10 dkg gépsonka

4 evőkanál olaj

fél citrom leve

1 teásk. mustár

ízlés szerint cukor,só, bors

Az öntethez az olajat a citromlével és a mustárral jól kikeverjük, majd megsózzuk, és a cukorral meg a borssal ízesítjük. Hűtőszekrénybe tesszük felhasználásig. A salátát leveleire szedjük és megmossuk, majd jól leszárítjuk. Vékony csíkokra vágva ugyancsak a hűtőszekrénybe rakjuk. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozva lereszeljük, a gépsonkát nagyon vékony csíkokra, a csíkokat pedig apró kockákra metéljük. A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, és megsózva összekeverjük. Salátástálba szórjuk a salátacsíkokat, a hagymát, a sonkát és a tojást, ráöntjük az öntetet, és két villával vagy salátás kanállal óvatosan, hogy ne törjön, jól összeforgatjuk. Fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. Pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk. Nemcsak vacsorára, hanem hús mellé köretnek is kitűnő, de sült krumplival is tálalható ebéd vagy vacsora gyanánt.


Spanyol saláta:

* 1 fej jégsaláta

* 1 fej édes hagyma (póré is jó)

* 3-4 szem paradicsom

* 6 kemény tojás

* 10-15 nagyobb szem magozott olívabogyó

* balzsamecet

* olívaolaj

* kb. 300 g Rio Mare tonhal konzerv

elkészítés

1. A tojást megfőzzük, négy részre vágjuk.

2. A többi hozzávalót nagyobb darabokra felaprítjuk és egy salátás tálba tesszük.

3. Rámorzsoljuk a tonhal darabokat.

4. Egy kevés olívaolajat öntünk rá.

5. Meglocsoljuk balzsamecettel és óvatosan összekeverjük.

6. Pirítóssal tálaljuk.


Majonézes párizsisaláta:

* 30 dkg marhapárizsi

* 1 alma

* 2-3 nagyobb ecetes csemegeuborka

* 1/2 fej jégsaláta

* 2 közepes főtt burgonya

* 1 kk mustár

* 1 ek petrezselyem

* 8 ek majonéz

* 1 ek Worcherstershire mártás

* 1 ek ketchup

* 1 ek citromlé

* 1 ek porcukor

* só

* őrölt bors

elkészítés

1. Az almát, a párizsit, a burgonyát, a salátát és az uborkát gyufaszál vékonyságúra felszeleteljük, és egy tálba tesszük.

2. A majonézt elkeverjük a ketchuppal, a mustárral a Worcherstershire mártással, a porcukorral és a citromlével.

3. Petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük.

4. Ráöntjük a felszeletelt hozzávalókhoz, jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük egy pár órára.

5. Hidegen tálaljuk.


Kukoricás paradicsom saláta:

Hozzávalók:

1 doboz konzerv kukorica

6 db paradicsom

1 fej vöröshagyma

10 dkg feta sajt

bors

petrezselyem

olíva olaj

ecet

A hagymát apróra vágom, sózom, hozzákeverek néhány kanál olajat, 1-2 ek. ecetet, a borsot és a petrezselymet. (Nem tudok pontos mennyiséget írni, mert én ezt kóstolgatni szoktam és még ebből is, abból is teszek hozzá egy kicsit, ha úgy érzem, hogy nem felel meg az ízlésemnek.) A paradicsomot nem túl kicsi kockákra vágom és összekeverem a hagymás olajjal. (Ha csak sima paradicsomsalátát akarok készíteni, akkor a karikára vágott paradicsomot keverek hozzá és beteszem a hűtőbe.) Ezután hozzákeverem a leszűrt kukoricát, morzsolok rá fetasajtot és összekeverem. Hűtőben tartom a tálalásig. Ha túl sokat áll, a paradicsom sok levet enged, ebből szoktam leönteni, hogy gusztusosabb legyen, és még teszek hozzá egy kis olajat és ecetet (vagy citromlevet), ha nem elég ízletes.

Nagyon jó saláta grillhúsok mellé.


Káposztasaláta:

Hozzávalók:

1 kisebb új káposzta

2 sárgarépa

1 közepes hagyma

1 adag főzött majonéz

tárkonyecet

A káposztát félbevágom, majd vékony csíkokra szeletelem. A sárgarépát a reszelő durvább részén lereszelem, a hagymát apróra vágom és mindezt egy keverőtálba szórom. A főzött majonézhez egy kevés tárkonyecetet keverek (ha nincs, egy kis ecetet és szárított tárkonyt), majd a zöldségekre öntöm és összekeverem.


Jégsaláta túrós öntettel:

Hozzávalók:

1 fej jégsaláta

10 dkg túró

1 ek. méz

1 citrom leve

2 ek. sovány majonéz

tej

A jégsalátát megmosom, leszárítom, és kis darabokra tépkedem.

Egy aprítóba vagy turmixba teszem a hozzávalókat a tej nélkül és krémesre keverem. Ízlés szerint teszek hozzá sót (meg mézet, ha édeskésebben szeretjük), végül annyi tejjel hígítom, hogy mártás sűrűségű legyen. Jól lehűtöm. Ezzel az öntettel keverem össze a salátát a tálalás előtt.



Halsaláta:

Hozzávalók:

60 dkg heck

50 dkg burgonya

1 kis vöröshagyma

2 alma

1 sárgarépa

1 tojás sárgája

1,5 dl tejföl

1/2 dl olaj

1-1 kiskanál porcukor, mustár, só, fehér bors, tárkonypor, babérlevél, citromlé

A megmosott halat sós babérleveles vízben puhára főzzük, a húsát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát egészben, a burgonyát héjában megfőzzük, majd apróra felvágjuk. Az almát ugyancsak apróra kockázzuk, és a hagymát is, majd kicsit megsózva az egészet összekeverjük. A tojássárgáját az olajjal cseppenként kikeverjük, sóval, borssal, tárkonnyal, mustárral, citromlével ízesítjük. Végül a tejfölt is hozzáadjuk. A salátára öntjük, összekeverjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.


Görög saláta:

Hozzávalók:

1 kígyóuborka

4 db paradicsom

1 fej lila hagyma

olajbogyó

20 dkg feta sajt

1 citrom leve

só, oregano

5-6 evőkanál olívaolaj

A zöldségeket összeaprítom, és egy keverőtálba rakom. Az olívaolajat kevés sóval (sós a feta is és az olajbogyó is, ezért csak óvatosan sózom), oreganoval és citromlével összekeverem és a zöldségekhez adom. A fetasajtot nagyobb darabokra morzsolom és a felét a salátába keverem, a többit a tetejére szórom az olajbogyóval együtt, aminek a mennyisége ízlés kérdése. (Most olajbogyó kedvelő társaságnak készítettem, és nagyon sokat tettem hozzá.)


Fehérjebomba saláta:

Hozzávalók:

4 pár virsli

2 főtt tojás

1 db közepes fej hagyma

15 dkg sajt

3-4 csemege uborka

Öntethez:

petrezselyem

olaj

egy nagyobb citrom levének a fele

só, bors

folyékony édesítő (vagy porcukor)

mustár

A hozzávalókat összeaprítom, az öntethez a petrezselymet apróra vágom és egy kis méretű fedeles műanyag edénybe vagy csavaros tetejű kis üvegbe teszem. Hozzáadom a fél citrom levét, egy kávéskanálnyi mustárt, sózom, borsozom és pár csepp folyékony édesítővel szelídítem az ízét. Ráteszem a tetejét, és jól összerázom. Megkóstolom és ízlés szerint még ízesítem. Összekeverem a felaprított hozzávalókkal, az egyik tojást félreteszem dísznek, és jól behűtöm.

Másnapra az igazi.

2010. júl. 21. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Uhh köszönöm szépen mindenkinek,tök jókat írtatok :)
2010. júl. 21. 13:22
 10/11 anonim válasza:
Nem én kértem de én is köszönöm :)
2010. júl. 21. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!