Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán "bajor" (kolbászra...

Vegán "bajor" (kolbászra hasonlító szója-búzafehérje alapú készítmény) felvonás után meddig áll el?

Figyelt kérdés
Hűtőben volt, még 23-án este kibontott a csomagot de csak 1-et főztem meg a 4-es csomagból. Ma este még még tudom sütni a maradékot, vagy már ne? Annyi van a csomagolason hogy tárolás hűtőben, felbontas utánra nincs írva semmi.

2020. dec. 26. 18:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze, megsütheted :) 3-4 napig elállnak az ilyenek, főleg, hogy húst nem láttak. :)
2020. dec. 26. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
15%
Szója alapú ételek frissen sem jók már. Két kategóriába sorolhatóak az emberek: vagy problémájuk van a szójával (elő körben puffad, fosik, stb.) vagy majd problémájuk lesz tőle.
2020. dec. 26. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nekem semmi bajom nincs és sosem volt a szójától. Mondjuk nem nagyüzemben fogyasztom, viszonylag ritkán, de sosem okozott gondot.
2020. dec. 26. 19:47
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Le leszek pontozva, akkor is leírom, én a tofut lejárat után is számtalanszor megsütöttem, és megettem, semmi bajom nem lett tőle. Edd meg bátran, kutya bajod nem lesz, ezt teljes bizonysággal mondom.
2020. dec. 27. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a külseje nem nyálkás, nem büdös, akkor minden gond nélkül elkészíthetö.
2020. dec. 27. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
68%

"Le leszek pontozva, akkor is leírom, én a tofut lejárat után is számtalanszor megsütöttem, és megettem, semmi bajom nem lett tőle."


Akkor a hülyék fognak lepontozni, mivel:

a szója tisztán növényi és még a lejárati idő után sincsen semmi baja úgy 1 hétig, felbontás után is lehet min. 1,5 hétig tárolni a hűtőben (mindkettő saját tapasztalat is), dacára annak, hogy erjesztett termék a tofu.

A titka ui. pont a tisztán növényi mivoltában van.


Állati termékeknél (hús, sajt, tejtermék) hányszor tapasztaltuk már, hogy akár még a lejárati idő előtt is tönkrementek, megerjedtek, megrohadtak stb., és csakis azért, mert az állati bomlástermékek tovább bomlottak bennük vagy a tejsav megbuggyant bennük...

A növényi termékeknél csak akkor veszélyes ez a folyamat, hogyha egy adott ponton túlra változik a termék pH-ja. Sokkal kisebb az esélye ennek, mint az említett állami termékeknél.

2020. dec. 28. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek, még aznap este ettük meg, ugyanolyan állapotban volt mint felbontáskor és nem is lett semmi baj tőle: )
2020. dec. 29. 16:52
 8/15 anonim ***** válasza:
69%

Akik lepontoztak, gondolom ez nem tetszett nekik:

"Állati termékeknél (hús, sajt, tejtermék) hányszor tapasztaltuk már, hogy akár még a lejárati idő előtt is tönkrementek, megerjedtek, megrohadtak stb., és csakis azért, mert az állati bomlástermékek tovább bomlottak bennük vagy a tejsav megbuggyant bennük..."


Márpedig ezek tények, a hús élelmiszeripari formájában egy bomlásnak indult termék, amit ideig-óráig lehet frissen tartani.

A tejtermékek pedig pasztőrözve szintén érdekes változáson mennek keresztül és így sem állnak el sokáig.


A növényi késztermékek közül sok pedig nagyon hosszú ideig eláll a hűtőben, még felbontás után is. A legjobb példa erre a szójaszósz...

Ezek nem tartalmaznak olyan gyorsan romló összetevőket, mint a hús és az állati tej.

2020. dec. 30. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
58%

"Állati termékeknél (hús, sajt, tejtermék) hányszor tapasztaltuk már, hogy akár még a lejárati idő előtt is tönkrementek, megerjedtek, megrohadtak stb., és csakis azért, mert az állati bomlástermékek tovább bomlottak bennük vagy a tejsav megbuggyant bennük..."



EZ AZ, ami nem igaz, nálunk soha nem romlott meg egyetlen állati termék sem a lejárati idö elött, kivéve, ha megsérült a csomagolás, de akkor is csak ritkán.


"A növényi késztermékek közül sok pedig nagyon hosszú ideig eláll a hűtőben, még felbontás után is. A legjobb példa erre a szójaszósz."


Emellett a növényi termékek semmivel sem kevésbé romlékonyak, a bontott csomagok éppen olyan könnyen megromlanak, csak általában inkabb penészednek, gombásodnak, kevesebb esetben probléma a fehérjék bomlása - mivel egyszerüen kevésbé jellenzö a magas fehérjtartalom.

A szójaszósz meg nem azert nem romlik meg, mert növényi, hanem mert annyi só van benne, hogy semmiféle baktérium vagy gomba nem tud meglenni benne.

2020. dec. 30. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem én írtam, de meg kell védenem azt, aki szerint az állati termékek gyorsabban romlanak. Lehet hogy nem pontosan fogalmazott, de attól még igaza van. Igen, ha helyesen tárolod, az állati termék azért nem romlik meg a lejárat előtt. De a felvágottjaid tele vannak tartósítószerrel, és jóval rövidebb a szavatossági ideje. Nagyon egyszerű teszt, nézd meg a vegán szójavirsli gyátási és szavatossági idejét, aztán nézd meg egy húsos virsliét! Meg fogsz döbbenni.
2020. dec. 30. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!