Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A paradicsom levele ehető,...

A paradicsom levele ehető, vagy mérgező?

Figyelt kérdés
Megkóstoltam és nincs rossz íze. Mehet e salátába?

2022. jún. 12. 20:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tele van szolaninnal a levele. Ténylegesen mérgezőnek nem nevezném, de igen erős gyomorproblémákat (pl. hasmenés) és emésztési zavarokat tud okozni, úgyhogy ne rakd a salátába, nem ajánlom.
2022. jún. 12. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Óvatos leszek vele. Amiért egyáltalán felmerült, megkóstoltam és kellemes semleges íze volt, aztán megnéztem a mérgező növények listáját, és ott nem szerepelt. ( [link] ) Lehet még ilyen ötlet másnak nem fordult meg a fejében.
2022. jún. 12. 21:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Ha már feltettem ezt a furcsa kérdést elmondom, hogy tovább kerestem máshol is a választ, és azt találtam, hogy a paradicsom szára, levele mérgező, nem ehető, alkaloidot tartalmaz. Kis mértékben igaz ez a zöld paradicsomra is. Kedves vegetáriánus társaim ez az ötlet nem jött be.
2022. jún. 12. 21:30
 4/7 anonim ***** válasza:
97%
Ezt írtam az 1. kommentben. A benne található szolanin a szteránvázas glikoALKALOIDOK közé tartozik, ami toxikus hatású. Ezért írtam, hogy ha nem akarsz hasmenést, vagy egyéb problémát, akkor ne rakd a salátába semmiképpen.
2022. jún. 12. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 scamdemic ***** válasza:
88%
* Mehet-e
2022. jún. 12. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, hogy csak a gyökérzöldségekkel kapcsolatban kijelenthető, hogy aminek esszük a gyökerét, annak a leveleit is lehet fogyasztani biztonsággal. Ezt csak kiegészítésnek írtam ide, ha már valaki leveleket akar fogyasztani! Persze ilyen esetben célszerű bio gyökérzöldséget választani. Vagy otthon termeszteni. Egyébként rengeteg ehető levél van. Rukkolát, spenótot, bazsalikomot elvileg rendkívül könnyű otthon nevelni. Az én egyik kedvencem a mustárlevél, sajnos nehéz hozzájutni.
2022. jún. 13. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
100%
6/6-os kommentelő. Ez nem igaz. A burgonyának/krumplinak például erősen mérgező a felső része beleértve a szárat és a leveleket,és nyersen maga a burgonya is mérgező. Csak főzés/sütés során ki párolognak a méreganyagok. Én a helyetekben nem kísérleteznék csak úgy a zöldségekkel, hogy mi ehető és mi nem, mert egyszer valami nagyon nagy kárt fog okozni amiről nem is gondolnánk elsőre. Mindenképpen nézzetek utána a saját érdeketekben, mielőtt valamilyen növényi részt megesztek, amiről nem tuddjátok pontosan hogy hat az emberi szervezetre.
2023. júl. 13. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!