Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántott zöldparadicsom...

A rántott zöldparadicsom mérgező? Szoktatok olyat enni?

Figyelt kérdés

Azt olvastam hogy "100 gramm paradicsomban körülbelül 9–32 mg szolanin található", és ez már mérgező is lehet. De sokan el szokták tenni savanyúságba.


A recept szerint a recept szerint a paradicsomokat fel kell szeletelni, besózni és 5 percig hagyni. Az csinál valamit a szolaninnal?



2013. okt. 4. 20:09
 1/4 anonim válasza:
Csalamádéba is szoktak rakni zöld paradicsomot, szóval szerintem nem mérgező, de felelősséget nem vállalok érte.
2013. okt. 4. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha megsütöd, akkor lebomlik a szolanin, ugyanúgy savas közegben is.
2013. okt. 4. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. okt. 15. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyrészt a szolanin a zöld burgonyában található, a zöld paradicsomban nem, másrészt a szolanin egy zsírban oldódó vegyület, ami olyan 280°C körül bomlik, szóval gyakorlatilag semmilyen főzési vagy sütési eljárással nem lehet ártalmatlanítani. Esetleg olajjal ki lehet vonni belőle valamennyit, de a legbiztosabb védekezési mód ellen, ha nem eszünk zöld krumplit, vagy már főzés/sütés előtt alaposan lehámozzuk, lecsírázzuk, stb...


Kíváncsi lennék a forrásodra, ami szerint a paradicsomban szolanin van.

2014. júl. 20. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!