Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Főzeléket be lehet sűríteni...

Főzeléket be lehet sűríteni növényi tejekkel?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogyan? Nem vagyok nagy főzelékfőző, tehát nem is próbálkoztam, de jó lenne a klasszikus tejföl helyett növényi tejjel. És ha lehet, inkább ezzel csinálnám, mint növényi tejföllel...

2022. dec. 4. 19:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A klasszikus verzióban se a tejföl sűrít, hanem a liszt, (vagy keményítő, stb...) úgyhogy az, hogy miben kevered el a lisztet, majdnem mindegy.

Annyi, hogy egy hígabb cuccban nehezebb csomómentesre keverni.

De megoldható, habverővel simára kevered a "tejben" a lisztet, és azzal besűríted a végén) a főzeléket.

Vagy étkezési keményítőt is keverhetsz bele.

2022. dec. 4. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
88%
A fözelékeket NEM a tej/tejföl (akár állati, akár növényi) süríti, hanem a belekevert liszt/keményítö.
2022. dec. 4. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Sűrítheted úgy is, hogy kiszedsz a sűrűjéből azt turmixolod és visszaöntöd. Sok szakács is használja ezt a módszert.
2022. dec. 4. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Okokok... mondtam hogy nem vagyok nagy főzelékfőző, de szeretném az összeset megcsinálni ami csak létezik. Köszönöm a válaszokat, akkor megpróbálom úgy. Nagyjából mehet mindenből ugyanannyi?


Tehát ha a receptben X dl tejföl + Y mennyiségű liszt van, akkor -> X dl növényi tej + Y mennyiségű liszt?

2022. dec. 4. 20:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az X dl tejföl egyrészt az íze miatt annyi, másrészt meg annyiban könnyű elkeverni a lisztet. Én növényi tejből kevesebbel próbálkoznék, első körben legyen mondjuk a fele.
2022. dec. 4. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem valamiért az a tapasztalatom, hogy több liszt kell bele, különben hígabb lesz. Nem értem, miért. Talán a növényi tejhelyettesítő keményítőtartalma zavar be. Először próbáld ugyanannyival, aztán majd kitapasztalod.


A színe sem lesz ugyanolyan, kicsit áttetsző maradt nekem. De ehető. (Allergia miatt, átmeneti időre kellett elhagynim a tejféléket.)

2022. dec. 4. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
26%

Komolyan nem látsz semmi különbséget tejföl és tej között?

Növényi tejfölöket is lehet kapni ezer éve, miért nem azzal próbálkozol?

2022. dec. 5. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
7: hogy mit mondasz, kedves amőba barátom?
2022. dec. 5. 15:21
 9/12 A kérdező kommentje:
Áruld el kérlek hogy mit akartál írni a 7-esben, mert teljesen értelmetlen.
2022. dec. 5. 15:32
 10/12 anonim ***** válasza:
76%
Én soha életemben nem tettem még tejterméket semmijen főtt ételembe. Se főzelékbe, se mártasba, se semmibe. Egyszerűen 1 púpos kanál lisztet összekeverek vízzel, hogy jó folyós álagú legyen, majd beleöntöm abba amit fözők. Eddig senki sem panaszkodott, hogy nincs benne tej...
2022. dec. 5. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!