Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van vmi jó kis vega karácsonyi...

Van vmi jó kis vega karácsonyi receptetek?

Figyelt kérdés
Nálunk most először lesz ilyen, hiszen kettem a családból vegák vagyunk. A többiek persze a jól megszokott családi recept alapján készített elemózsiát kapják.
2009. nov. 12. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Szia! ööö szeretném tudni h vegán,lakto,v ovo vega vagy mert ez attól is függ
2009. nov. 12. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
tojást nem, de tejterméket még fogyasztunk, bocs
2009. nov. 12. 19:10
 3/10 anonim ***** válasza:

Gombafejek juhtúróval töltve recept


Hozzávalók:

500 g közepes nagyságú gombafej

300 g juhtúró

20 g vaj

40 g trappista sajt

5 cl citromlé

õrölt fehér bors


Elkészítés:

A gombafejeket megtisztítjuk, leszárazzuk, jól megmossuk.

Sós, citromos vízben pár percig fõzzük, majd leszûrjük és hagyjuk kihûlni. A juhtúrót simára keverjük, és borssal ízesítjük. A gombafejeket szétválogatjuk, a nagyobbakat megtöltjük az ízesített juhtúróval, és a kisebbekkel befedjük. Kivajazott tûzálló tálba rakjuk a töltött gombákat, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütõben színesre pirítjuk, miközben a juhtúró is kellõen megolvad.

2009. nov. 12. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Gombával töltött burgonya recept


Hozzávalók:

8 db nagyobb burgonya

20 dkg gomba

1 csokor petrezselyem

2 dl tejföl

2 dkg vaj

olaj

bors


Elkészítés:

A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk és kivájjuk.

A gombát apróra vágjuk, petrezselymes olajon megpároljuk.

A burgonya kivájt részét villával összetörjük, belekeverjük a gombát, sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a kivájt burgonyákat, kivajazott tálban egymás mellé fektetjük.

Tejföllel meglocsolva sütjük meg.

2009. nov. 12. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Rizs saláta


Hozzávalók:

1 csésze főtt rizs

1 piros kaliforniai paprika

1 fehér paprika

2 paradicsom

2-3 újhagyma

2 cikk fokhagyma


3 ek citromlé

6 ek olaj

bors

zöldpetrezselyem


Elkészítés:

A főtt rizst elkeverjük a piros kaliforniai paprikával és fehér paprikával, a felkockázott paradicsommal, a karikára vágott újhagymával vagy póréval, a zúzott fokhagymával.


Leöntjük a citromlé, az olaj, só és bors felhasználásával készült salátaöntettel. Fogyasztás előtt legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe. A salátát díszítsük finomra vágott zöldpetrezselyemmel és a hagymák zöld szárával.

2009. nov. 12. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Vegetáriánus székelykáposzta


Hozzávalók:

fél csomag szójakocka

1 kg savanyú káposzta

2 fej hagyma

5 ek. olaj

2 ek. pirospaprika

késhegynyi őrölt köménymag

4 ek. árpagyöngy

bors

1 ek.ételizesitő

2 dl tejszin vagy tejföl


Elkészítés:

A szójakockát az utasitás szerint időre ételizesitős langyos vizbe áztatjuk, majd leszűrjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a szójakockákat, és puhára pároljuk. Köménymaggal,borssal izesitjük.Ezután rátesszük az apróra vágott, vizben lemosott savanyú káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megszórjuk árpagyönggyel, és lassú tűzön az egészet puhára pároljuk. Végül tejföllel izesitjük.

2009. nov. 12. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Vegetáriánus töltött paprika


Hozzávalók


14-18 paprika

30 dkg barna rizs

25 dkg gomba

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek majoránna

bazsalikom, só

5 evőkanál olaj,

8 deci paradicsomlé

3 ek durumliszt (vagy fehér liszt)

2 ek növényi tejföl


Elkészítés:

A paprikák végét levágva, magjától és ereitől megtisztítom. Forró vízbe téve 2-3 percig főzőm, hogy kissé megpuhuljon, könnyebb lesz a töltése. A rizst én előre be szoktam áztatni a vegetámmal. A hagymát, fokhagymát apróra vágva kissé párolom vízben és kevés olajon, majd beledarabolom a gombát is, hozzáadom a rizst, a fűszereket és félkészre megfőzőm. Eddig a paprikám meghűlt, a töltelékkel megtöltöm úgy, hogy paprikám ne legyen teljesen tele, mivel még a rizs dagadni fog. A kiolajozott tepsi aljába szépen egymásmellé lerakom. A paradicsomlevet kevés sóval és a durum, vagy grahamliszttel, növényi tejföllel kiturmixolom és a paprikákra rálocsolom. Forró sütőbe téve „megsütöm”, míg a rizs megpuhul, kb. 15 -25 perc. (Megint a sütőtől függ.) Növényi tejfölt tálalunk mellé.

2009. nov. 12. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm, nagyon
2009. nov. 13. 09:04
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]


[link]


[link]


csak pár tipp.

2009. nov. 13. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

gyerekek,csorog a nyálam,nyami.

A székelykápit akartam én is javasolni de én szejtánnal szoktam csinálni sztem az izletesebb mint a szója!

2009. nov. 15. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!