Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A napokban láttatok valahol...

A napokban láttatok valahol Pesten akciósan növényi tejet?

Figyelt kérdés
főleg az Alpro tejek érdekelnének, de jöhet más is.

2016. márc. 30. 16:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Rossmann, enerbio rizs/ zab/ szója, vaníliás is, akciósan 400/liter, mi nagyon szeretjük.
2016. márc. 31. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Ma valahogy kikötötte, az egyik Auchanban, ahol mit ad isten, pont Alpro akció volt, úh bespájzoltam már :)

2016. márc. 31. 19:53
 3/5 anonim válasza:

Az Aldiban is van többféle növényi tej, a szójatej 400 Ft/liter, a többi is hasonló lehet, gondolom. Ez a szójatej jóval töményebb az Alprónál, azért szeretem. Az oldalára van írva, összehasonlíthatod a többivel. Jobban laktat, viszont nem adnak hozzá külön B-vitamint. A DM-ben is eléggé jó áron van ilyesmi, de azzal többször jártam úgy, hogy penészes volt, amikor fölbontottam, ezért átpártoltam az Aldisra.


Ha van időd, magad is elkészítheted (kb 1 óra 3-4 liter + előtte az áztatás) és SOKKAL olcsóbb úgy. Viszont egyszerűbb megvenni. :)Pénz kontra idő: Te döntesz. :)

2016. ápr. 15. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Most a Rossmannban az Enerbio szójaital 99 ft!!
2016. okt. 23. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 p64 ***** válasza:

Általában a pennyben a legolcsóbb, bár nekem azok elég vízízűek, de otthon is csinálhatsz és akkor olcsóbb és tutira tudod mi van benne :)

Édes máktej egyszerűen

100 g mák

15-20 db száraz datolya

5-6 dl víz

Áztasd be őket este, tedd hűtőbe.

Reggel turmixold le jó alaposan.

Egy olcsó női harisnyán keresztül szűrd le. (ez eltart egy darabig, kicsit fejni kell, ha jó sűrűre csináltad, de reggel az álmos embereknek pont jó lassú időtöltés


KÓKUSZTEJ Ajánlás: Azoknak ajánlom akik híján vannak mindenféle otthoni gépnek. Mennyiség: 0,75-1,25 liter Elkészítési idő: 20-30 perc (plusz 1 óra áztatás) Ára: 200 forint/1 liter (illetve lehet melléktermékként kókuszzsír), de lehet 0 forint/liter, ha egyébként is akartunk valami sütni, ami kókuszos (, mert akkor csak melléktermék a tej, a reszelék ugyanúgy felhasználható) Hozzávalók: - 200 g kókuszreszelék - 1-1,5 liter víz - csipet só - cukor, szirupok ízlés szerint (meg persze felhasználás szerint, ha főzünk vele szükségtelen, ha italként fogyasztjuk, akkor ízlésünk szerint) Elkészítés: 1. A kókuszreszeléket egy nagy tálba öntjük, felöntjük a felforralt vízzel és hagyjuk állni legalább 1 órán át. (Túl sokáig se szabad, mert kiül a tetején a kókusz zsír.) Ekkor lehet édesíteni és mehet bele a csipet só. 2. Botmixereljük, hogy kicsit keveredjen, de ez akár el is hagyható fázis. Nagyon fontos funkciója szerintem nincs, mert a reszelékkel nem tud mit kezdeni a gép. 3. Átszűrjük, átnyomkodjuk gézen/konyharuhán/szűrőn a tárolandó edénybe/üvegbe/kancsóba. Addig kell nyomkodni a reszeléket, amíg a lehető legtöbb tej kijön belőle. (Fenn marad a gézen/szűrőn a kókuszreszelék, így csak 1,5-2 dl-t tudunk egyszerre beledolgozni a tároló kancsóba/üvegbe. Utána mindig egy tálba vagy dobozba ki kell üríteni a reszeléket és jöhet a következő adag reszelékes tej.) 4. Megmaradt kókuszreszeléket félretesszük későbbi felhasználásra, de ez történjen meg 1-2 napon belül. 5. Persze azonnal fogyasztható, de ha későbbiekre félretesszük, akkor kint kell hagyni hűlni pár órát. Ekkor kiül a tetején a kókuszzsír. Ezt le lehet szedni és felhasználni főzésre, sütésre, vagy részarányosan hozzáadni a tejünkhöz, s együtt összemelegíteni őket. (Utóbbi esetben egy zsírosabb tejet kapunk, előbbiben egy light verziót .)


NYERS KESUDIÓ TEJ 1 pohár kesu (natúr) fel pohár vízzel turmixolni, csipet só, evőkanál agave szirup, majd 3,5 pohár víz és mér készen is van!


RIZSTEJ A tejhez kétféle rizst használtam. Az egyik a lehető legócskább minél kevésbé tisztított, a másiknál érdemes valami lágyabb ízű rizst választani. Először a gyengébb minőségű rizst egy kis olajjal és sóval +egy kis szódabikarbónával keverem el. Az egy bögre rizshez kb 2 liter víz mehet. Ezt a lehető legkisebb lángon addig kell főzni, amíg a rizs teljesen szét nem fő. Amikor ez megvan egy konyharuhán vagy harisnyán át kell önteni. A konyharuhán fennmaradt rízst nyomkodjuk át. Utána ezzel a vízzel főzöm a másik rizst, amihez (figyelem, titkos hozzávaló! ) cukrot és egy kevés olajat teszek. Hasonlóan főzöm amíg a rizs meg nem adja magát. Konyharuhán átszűröm, kinyomkodom belőle amit csak lehet. Aztán hagyni kell kihűlni... ha túl sűrű lett (rizs fajtától is függ) akkor még egy kis vízzel és cukorral felteszem főni és utána hagyom kihűlni. Utána érdemes egy üvegben berakni a hűtőbe és hagyni egy kicsit.

2017. nov. 29. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!