Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Zselatin helyettesítésére...

Zselatin helyettesítésére milyen alternatívát tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
Ami nem túl drága és könnyen hozzáférhető.

2016. júl. 17. 18:34
 1/10 anonim ***** válasza:
pektin (az növényi)
2016. júl. 17. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
2016. júl. 17. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
pektin, agartine (agar-agar)
2016. júl. 17. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Akkor a Dr. Oetker dzsemfix sem zselatinos? Az van ráírva, hogy zselésítő anyagként pektint tartalmaz.

2016. júl. 17. 19:56
 5/10 anonim ***** válasza:
29%
Nem, a dzsemfixekbe többnyire eleve pektint tesznek, nem zselatint, az ugyanis a főzéstől elveszíti a kocsonyásító tulajdonságát.
2016. júl. 17. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Azt honnan szeded, hoyg a zseltain leveszti fözéskor a zselésítö hatást? Mert a kocsonya éppen akkor lesz keményebb, ha tovább fözik, és az is a (húsokból kioldódo) zselatintól kocsony´ßasodik meg.
2016. júl. 17. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
47%
Olvass utána. A kocsonyát azét kell főzni, hogy kioldódjon a csontokból, bőrből a zselatin, de ha egyszer megdermed (ilyen formában kapható), utána pedig újra felfőzik, nem dermed újra. A zselatinlapot, port csak melegíteni szabad, főzni nem.
2016. júl. 17. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Van strabak nevű cucc is, de már nem emlékszem, milyen volt.

S azt hiszem, nem lesz igazi kemény zselé, de azért zselésít a konjacliszt is, pudingot és lágyabb fajta gyümölcskocsonyát mindig azzal készítek. Szeretem, hogy nem kell felmelegíteni ahhoz, hogy hasson, könnyebb bánni vele, mint a zselatinnal, bár ez utóbbival nincs nagy tapasztalatom.

Minden zselésítő drága, de nem kell belőlük sok.

2016. júl. 17. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Agar-agar.
2016. okt. 19. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

"Olvass utána. A kocsonyát azét kell főzni, hogy kioldódjon a csontokból, bőrből a zselatin, de ha egyszer megdermed (ilyen formában kapható), utána pedig újra felfőzik, nem dermed újra. "


EZT olvastam! Viszont a zselatin nem - és újra felfözve is megdermedt, mert direkt kipróbáltam.


Ez is az egyik tévhit, amit addig mondogattak egyesek, amíg a többség elhiszi és eszébe sem jut gondolkodni.

2016. okt. 19. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!