Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor ez hogy van?
Lehet utána is, de jogi értelemben kizárólag akkor lesztek házasok, ha az anyakönyvvezetőnél aláírtátok tanúkkal a papírt.
Az egyes egyházak közt is van különbség, a református szertartás a már megkötött házasságra kér áldást Istentől, a katolikus eggyel "szigorúbb", ott a házasság egyházi értelemben csak akkor érvényes, ha templomban is kimondták az esküt.
Na, minden nap tanul az ember. Eddig ez nem erdekelt, de most kertek meg a kezem, es mondom utana nezek.. termeszetesen igy lesz mind a ketto. De polgari csak szuk korben az 100% :)
Meg az a kerdesem, hogy:
Elsoaldozo voltam, megvagyunk keresztelve. Ez eleg templomihoz? Esetleg szukseges a bèrmalas?:)
Van ahol elég a keresztelkedés, sőt nálunk elég volt az egyik félnek (református, annyi hogy alá kellett írni hogy a református elvek szerint fogjuk nevelni a gyerekünket), de van ahol végig kell járni az utat, bérmálkozás stb és csak utána lehet. Be kell mutatni minden papírt stb. Templom és papfüggő erősen. Jegyes oktatás mindenképpen van!
Egyébként van olyan egyház ahol csak a már megkötött jogi házasság után lehet menni a templomira (pl református mert az csak egy áldás) és van ahol nem kell, de attól még valódi, papíron nem lesztek házasok.
Ertem.
Jegyesoktatast tudom h mindenkinek kell mindenhol. Igy már világos
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!