Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszik, hogy jogos ez a kérésük?

Beszarok rajtatok. 😂
Megkérték őt, nem rá parancsoltak és azt kérdezed, hogy jogos-e. Gondolom jó barátnak tartják mint téged és nem hitték, hogy ti egyáltalán nem tartjátok őket barátnak.
Kíméljétek meg őket tőletek és ne főzzön, ne is menjetek el az esküvőre ha arra lusta, hogy szabadnapot vegyen ki, vagy kinyissa a száját, hogy nincs ideje főzni!

Azért, mert a vőlegényed nem mond nemet.
Egyébként rohadtul nem ugyanaz egy Michelin csillagos séf, mint aki sok emberre kell, hogy főzzön, például egy esküvőre. Nem beszélve arról, hogy nem egyedül fog főzni. Oda jobb egy összeszokott csapat. Hivatkozzon erre. Mármint arra, hogy bocs, de nem vállalja, mert nincs meg hozzá az összeszokott csapat, anélkül meg kétszer annyi ideig tartana minden.

Jaj, unokatesóm keresztelő miatt szintén a jó barátját kérdezte, hogy bevállalná-e és ő igent mondott rá. Közben vissza hallotta másoktól mennyire szemtelen az uncsitesóm, hogy megkérdezte szóval szépen befejezte vele a barátságot. Na titeket ugyanabból a fából faragtak. Nemet nem mer mondani mert nem akar bunkónak tűnni, de közben aprítjátok őket, vagy te itt milyen szemtelenek.
Mondja meg nekik, hogy nem vállalja el és kész. Ennyi.

Egy átlag szakmunkás, ha felkérik egy szakmájába való egynapos maszek munkára, amit tisztességesen ki is fizetnek, az esetek 99%-ában igent mond. Nem is a barátság miat, hanem a megrendelés (pénz) miatt.
Nem értem a ti problémátokat sem: ha nem kell a pénz, lehet nemet mondani. Csak akkor nehogy kritizálja majd a párod az ételeket. De azon nyafogni, hogy szabadnapján is keményen dolgozna??? Hát bakker, megfizetnék, nem?

Én a cukrász barátnőmet kérdeztem anno, hogy megcsinálná-e a tortánkat. Természetesen nem ingyen. Ő szívesen megcsinálta, hozzátette, hogy nem fogad el érte semmit, úgyhogy mondtam neki, hogy ha ehhez ragaszkodik, akkor az lesz a nászajándék, ebben is maradtunk végül. Fantasztikus volt a torta, mindenki dicsérte.
Nem tudom, amúgy, milyen barátok lehettek, ha ezt nem sikerül értelmesen megbeszélni. Magamból kiindulva én tuti nem sértődtem volna meg, ha azt mondja, nem fér neki bele.

Szóval a völegényed képtelen nemet mondani és ezért a barátnödék a hibásak? Akkora barátság ez mégsem lehet, ha egy szívesség ilyen nyögvenyelösen megy, meg ha nem fér bele egy szabadnap se a barátságotokba.
Jogos vagy nem jogos, a völegényed döntése, hogy mit csinál, nem kell a barátnödre kenni a teszetoszaságát.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!