Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Törvénytelen az, ha megbeszéle...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Törvénytelen az, ha megbeszélem a férjemmel, hogy kevesebb közös vagyont valljunk be, mint ami valójában van?

Figyelt kérdés
A férjem azt mondta, hogy nincs követelése irányomban és a félretett pénzünket itt hagyja nekem. Ez jogos is, mivel sokkal több pénzt adtam a közösbe, mint ő. A megtakarításunk többnyire jogosan engem illet. Ezt bizonyítani is tudom, hiszen évekre visszamenőleg az anyagiakról egy Excell-táblában kimutatást vezettem, minden le van írva. Viszont nincs időm arra, hogy a válást megvárjam, mert szükségem lenne egy vagyonmegosztó nyilatkozatra, mivel szeretnék lakást venni egyedül, ami sürgős lenne. Viszont ha a nyilatkozatban leírjuk, hogy nagyobb részt kapok a közös vagyonból, akkor illetéket kell fizetnem utána, vagyonszerzési illetéket azt hiszem. Ezért kérdezem, hogy meg lehet-e azt tenni, hogy nem valljuk be a közös vagyon nagyságát, férjem lehet, hogy együttműködő lenne ebben. Véleményetek?
2016. jún. 19. 08:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát egyértelmű szerintem ,hogy törvénytelen!

Ez olyan mint ha azt kérdezném ,hogy törvénytelen ha csak a fizetésem felét vallom be?!

2016. jún. 19. 08:06
 2/10 anonim ***** válasza:

"Ezt bizonyítani is tudom, hiszen évekre visszamenőleg az anyagiakról egy Excell-táblában kimutatást vezettem, minden le van írva"

Na ez minden csak nem bizonyíték.

Nem tudom mennyire törvényes, de ha netán valamilyen adót kell a bevallott vagyon után fizetnetek akkor törvénytelen, és adócsalás a neve.

2016. jún. 19. 08:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Igen, egy valótlan tartalmú jognyilatkozat az nem törvényes.

Erre meg ne nagyon építs: " A megtakarításunk többnyire jogosan engem illet." - Ez tévedés, mert a házasság az vagyon közösség, és a fennállása alatt szerzett vagyon az közös.

Az nem világos, hogy az idő sürgetése miként indokol bármi eltérést a válás rendjétől?

2016. jún. 19. 08:12
 4/10 anonim ***** válasza:

"Ez jogos is, mivel sokkal több pénzt adtam a közösbe, mint ő" - ez azért nem ilyen egyszerű... az együttműködő hozzáállása miatt könnyebb lesz, és gondolom így is lesz elosztva, de a házasság nem így működik, hogy én több pénzt raktam be, többet viszek. Általában a kevesebbet kereső fél más, nem anyagi "pluszt" tesz a házasságba (pl. a nő vezeti a háztartást, neveli a gyerekeket, stb...), csak arról mindenki megfeledkezik. Ezt az anyagi juttatás nélküli "ingyenmunkát" kompenzálandó neki is jár a pénz fele, akár férfi, akár nő. A házasság alatt szerzett vagyon egyelőre közös és kész.

Ugyan nem vagyok jogász, de nekem nem világos, hogy ha rendelkeztek x vagyonnal, ami már most a tiétek ugyebár, akkor az elosztásánál miért kell illetéket fizetni? Azért, hogy megkapd a saját pénzetek egy részét??? Mondom, nem értek a joghoz, csak józan paraszti ésszel ez nekem fura. Bár, állambácsiból kinézem, hogy ekkora szemétláda. xD

A kérdésedre a válasz pedig: természetesen törvénytelen. Ill. egy hozzáfűznivaló: az a közös vagyon papíron nem létezik? Feketén, vagy félig feketén kapja valamelyikőtök a fizuját, vagy hogy? Ez ugyebár szintén törvénytelen, csak azt nem értem, hogy ha ez a vagyon papíron is létezik, akkor hogy akarod nem bevallani...?

2016. jún. 19. 08:51
 5/10 anonim ***** válasza:
19%
Csak tudnám, hogy minek házasodtatok össze...:'D Ennyire kellett volna a pénz, hogy belementél egy rossz házasságba és már az elején Excel táblát kellett vezetned?!
2016. jún. 19. 08:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Valljátok be az egészet, egyezzetek meg fele fele elosztásról, utána meg úgyis úgy osztozkodtok ahogy akartok, ha már olyan nagy az egyetértés. :)
2016. jún. 19. 10:53
 7/10 Blade Bone ***** válasza:
71%
Miért a törvény törvényes? Mások milliárdok lopnak, te meg félsz egy kicsit, hát ez itt a baj... Ha van olyan kis kapu ahol nem derül ez ki, akkor simán megtenném, ők is lopnak. Ha nekik szabad, akkor nekem is...
2016. jún. 19. 11:13
 8/10 A kérdező kommentje:

Itt egy érdekes cikk a párunktól való anyagi függésről. A címe: "Hogyan kerüld el, hogy a párod tönkretegyen":

[link]

Egyébként pedig azért vezettem Excell-táblát, mert szeretek odafigyelni a pénzügyeimre. Valamint azért mert a férjem szerencsejáték-függő - szerencsére megjavult amikor összekerültünk, de nem teljesen.

2016. jún. 19. 11:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Ja és a házimunkát is kizárólag én végeztem, ő egy tányért nem mosott el.
2016. jún. 19. 11:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi pont igy, valas elott irtunk egy házassági vagyonjogu szerződést. Beleírtuk, h ami ezen es ezen a bankszámlán van az az ove, ami meg itt meg ott, az enyém. Ingatlanok, stb. Hogy kie micsoda. Nem kellett szamszerusiteni. Es kész. Utána vettem lakást, ami mar csak az enyém lett. Ennyi, tok egyszeru.
2016. jún. 21. 01:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!