Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Törvénytelen az, ha megbeszélem a férjemmel, hogy kevesebb közös vagyont valljunk be, mint ami valójában van?
Hát egyértelmű szerintem ,hogy törvénytelen!
Ez olyan mint ha azt kérdezném ,hogy törvénytelen ha csak a fizetésem felét vallom be?!
"Ezt bizonyítani is tudom, hiszen évekre visszamenőleg az anyagiakról egy Excell-táblában kimutatást vezettem, minden le van írva"
Na ez minden csak nem bizonyíték.
Nem tudom mennyire törvényes, de ha netán valamilyen adót kell a bevallott vagyon után fizetnetek akkor törvénytelen, és adócsalás a neve.
Igen, egy valótlan tartalmú jognyilatkozat az nem törvényes.
Erre meg ne nagyon építs: " A megtakarításunk többnyire jogosan engem illet." - Ez tévedés, mert a házasság az vagyon közösség, és a fennállása alatt szerzett vagyon az közös.
Az nem világos, hogy az idő sürgetése miként indokol bármi eltérést a válás rendjétől?
"Ez jogos is, mivel sokkal több pénzt adtam a közösbe, mint ő" - ez azért nem ilyen egyszerű... az együttműködő hozzáállása miatt könnyebb lesz, és gondolom így is lesz elosztva, de a házasság nem így működik, hogy én több pénzt raktam be, többet viszek. Általában a kevesebbet kereső fél más, nem anyagi "pluszt" tesz a házasságba (pl. a nő vezeti a háztartást, neveli a gyerekeket, stb...), csak arról mindenki megfeledkezik. Ezt az anyagi juttatás nélküli "ingyenmunkát" kompenzálandó neki is jár a pénz fele, akár férfi, akár nő. A házasság alatt szerzett vagyon egyelőre közös és kész.
Ugyan nem vagyok jogász, de nekem nem világos, hogy ha rendelkeztek x vagyonnal, ami már most a tiétek ugyebár, akkor az elosztásánál miért kell illetéket fizetni? Azért, hogy megkapd a saját pénzetek egy részét??? Mondom, nem értek a joghoz, csak józan paraszti ésszel ez nekem fura. Bár, állambácsiból kinézem, hogy ekkora szemétláda. xD
A kérdésedre a válasz pedig: természetesen törvénytelen. Ill. egy hozzáfűznivaló: az a közös vagyon papíron nem létezik? Feketén, vagy félig feketén kapja valamelyikőtök a fizuját, vagy hogy? Ez ugyebár szintén törvénytelen, csak azt nem értem, hogy ha ez a vagyon papíron is létezik, akkor hogy akarod nem bevallani...?
Itt egy érdekes cikk a párunktól való anyagi függésről. A címe: "Hogyan kerüld el, hogy a párod tönkretegyen":
Egyébként pedig azért vezettem Excell-táblát, mert szeretek odafigyelni a pénzügyeimre. Valamint azért mert a férjem szerencsejáték-függő - szerencsére megjavult amikor összekerültünk, de nem teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!