Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kinek jár a válás utáni jóváírás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek jár a válás utáni jóváírás?

Figyelt kérdés
2006 ban az akkor még férjemmel vettünk fel hitelt a ház felújítására. A ház az én és az anyukám nevén van. A férjem nevére került a hitel a ház pedig fedezet volt. A felújítás megtörtént. 3 évvel később pedig elváltunk. Vagyonmegosztás nem volt. Ő vitte a hiteles autót nekem maradt a házhitel. 2011-ben eladtam a házat és végtörlesztettem a hitelt. Most járna vissza kamatkülönbözet kb 450ezer ft. De mivel a hitel az exem nevén van én nem jutok hozzá. A bank csak neki fizetne. Én ugy érzem ez az összeg engem illet. Az exem külföldön él és nem jön el velem a közjegyzőhöz hogy lemondjon a pénzről vagy hogy engem meghatalmazzon hogy felvehessem. Mit tudok tenni ilyenkor?

2016. jún. 22. 22:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen kamatkülönbözet?
2016. jún. 23. 00:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Fogyasztói hitel elszámolása után fennmaradt kamat. A bank jogtalanul több kamatot számolt ezért most vissza adjná.
2016. jún. 23. 07:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Mivel a férjed nevén volt a hitel, így neki jár vissza.
2016. jún. 23. 11:22
 4/5 anonim ***** válasza:

"Vagyonmegosztás nem volt." - nem is tudtam, hogy így is lehet válni...

A bank neki fog fizetni, az világos.

Esetleg kezdhetsz pert a vagyonmegosztásért, a házasság ideje alatt szerzett tulajdon és a dósság is fele-fel, ergo még tán többet is kaphatsz.

Egy ügyvédi óradíj 10-20 ezer közöt, én megkérdezném.

2016. jún. 25. 17:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Az exem mindent otthagyott. Ő csak az autóval és 2 táska ruhájával távozott. Én azóta már 5 éve eladtam a házat...így már nincs vagyonmegosztás. Volt munkám amikor váltunk,de olyan gyorsan történt az egész válás,hogy augusztusba beadtam a keresetet és januárban kimondták a válást. Mindent megosztottnak tekintettünk.
2016. jún. 28. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!