Nincs székelt, Infacol? (1 hónapos baba)
Doki ezt mondta, de nem hasfájós, csak nem kakil rendesen, 1 napja adom, de semmi eredmény.
Vélemény? Tanács?
Tápszeres.

Igenis gond ha nincs 6 napig széklete, akkor is, ha anyatejes. Ez téves info és nagyon elterjedt sajnos. 3-4 naponta minimum kell lennie. Nekünk a cukros kamillatea vált be, de mindenképpen kérdezd meg a védőnődet, hátha értelmesebb, mint a dokitok.Vagy esetleg lázmérővel piszkálgasd kicsit, eleinte nekünk az is segített.
az infacolbol adhatsz neki bármennyit, az én babám doboz számra ette annyira hasfájós volt, de a kakigondot soha nem oldotta meg.az valóban nem arra való.

Az Infacol nagyon nem erre való. A doki olvasni legalább tud? Ugyanis van ennek a gyógyszernek használati utasítása is...
Az Infacolt a csecsemők fokozott gázképződés és levegőnyelés okozta hascsikarásának, bélgörcsének megszüntetésére adják. A bélgörcsöket az okozza, hogy a baba beleiben a gázok habszerűen, sok kicsi buborék formájában vannak jelen, melyek eltávozása nehézségbe ütközik. Az Infacol ezeket a kis buborékokat nagyokká alakítja megkönnyítve ezáltal a szelekkel és levegővel való mielőbbi távozásukat.
Az Infacol fizikai úton, szünteti meg tehát az emésztési zavarok, levegőnyelés vagy egyes ételek okozta gázfelhalmozódást a gyomor-bélrendszerben.
A hatóanyag a csecsemő gyomrából, beleiből nem szívódik fel, így általános hatást, így mellékhatást sem tud kifejteni.
Ha nincs széklet, arra jó a glicerines kúp, a Laevolac szirup, a szélcső, a hőmérőzés, de ha anyatejes a baba, nem kell aggódni akár 10 nap székletszünet eetén sem, az is normális. Tápszeresnél sajnos nem tudom, mi a helyzet, ha nincs kaki... :-(

igazuk van az előtten szólóknak.
nem értettél félre valamit? mert az orvosnak tudnia kell mire való.
én ezt adtam, de puki/büfi gondokra, és mivel jobban jött a puki, könnyebben kakilt. lehet, hogy így értette, mert nálunk így volt. de ha rendesen pukizik, viszont nem kakil, akkor nem erre való

Nem írok hülyeséget, csak azt, amit nekem is mondtak, és amit én is olvastam. Anyatejes babánál normális a napi 10 és a 10 naponta 1 széklet is.
Az már más dolog, hogy 6 napnál tovább én se hagytam szenvedi a babámat, és beadtam neki a kúpot.

Kérdező, bocs az OFF-ért csak kicsit érzékenyen érint a téma mióta láttam a babám szenvedését, ugyanis én is azt a tanácsot kaptam, hogy nem gond a 10 nap. Gyerekorvosunk pedig közölte, hogy max. 4 nap.
Előző voltam.

Valami bajod van, hogy folyton támadnod kell a másikat?
A glicerines kúphoz hozzászokhat a szervezet, mint ahogy a szélcsőhöz és a lázmérőzéshez is. A vége az lesz, hogy csak így lesz székelési ingere, magától nem. Megpróbáltam kivárni, hogy mennyi az az idő, amíg magától lesz neki kaki, és 6 napnál adtam fel. Nem szenvedtetni akartam a babámat, hanem segíteni neki, nem akartam elnyomni a természetes székelési ingerét a kúp rendszeres adásával.
A gyerekorvosunk meg azt a szuper ötletet adta, hogy kezdjem el hozzátáplálni, majd a rostok meglazítják a székletet, és lesz kaki. Lett a fenét, lett helyette szélgörcs, olyan kétnapos szélgörcs, hogy rossz volt nézni, én meg átkoztam magam, amiért egy 4 hónaposnak őszibarackot adtam, nem kizárólag csak anyatejet.
Ekkor tértem át a Lavelocac szirupra, amit itt a GYK-en ajánlottak. Ehhez nem szokhat hozzá, akár naponta adható. Valami bevonatot képez a belek falán, ami valami olyan anyagot termel, amitől székelési inger lesz. Le van írva a tájékoztatóban. Kb 5x adtam, és meg is lett az eredménye. Másfél hét "kezelés" után már nem kellett adnom tovább, azóta van széklete majdnem minden nap, magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!