Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nincs székelt, Infacol? (1...

Nincs székelt, Infacol? (1 hónapos baba)

Figyelt kérdés

Doki ezt mondta, de nem hasfájós, csak nem kakil rendesen, 1 napja adom, de semmi eredmény.

Vélemény? Tanács?

Tápszeres.

2010. aug. 27. 10:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Szerintem az Infacol nem erre való. Ha anyatejes, akkor az sem gond, ha hat napig nincs széklete. Ha egyébként nem tekereg, nem húzgálja a lábát, jókedvű, eleven, akkor nem kell neki adni semmit, csak mondjuk 5 nap után:))
2010. aug. 27. 10:44
 2/18 anonim ***** válasza:
Hát az Infacol tényleg nem arra van. Honnan van a dokid diplomája? csak 4-5 nap után glicerines kúpot.
2010. aug. 27. 10:50
 3/18 anonim ***** válasza:
0%

Igenis gond ha nincs 6 napig széklete, akkor is, ha anyatejes. Ez téves info és nagyon elterjedt sajnos. 3-4 naponta minimum kell lennie. Nekünk a cukros kamillatea vált be, de mindenképpen kérdezd meg a védőnődet, hátha értelmesebb, mint a dokitok.Vagy esetleg lázmérővel piszkálgasd kicsit, eleinte nekünk az is segített.

az infacolbol adhatsz neki bármennyit, az én babám doboz számra ette annyira hasfájós volt, de a kakigondot soha nem oldotta meg.az valóban nem arra való.

2010. aug. 27. 10:56
 4/18 anonim ***** válasza:

Az Infacol nagyon nem erre való. A doki olvasni legalább tud? Ugyanis van ennek a gyógyszernek használati utasítása is...

[link]

Az Infacolt a csecsemők fokozott gázképződés és levegőnyelés okozta hascsikarásának, bélgörcsének megszüntetésére adják. A bélgörcsöket az okozza, hogy a baba beleiben a gázok habszerűen, sok kicsi buborék formájában vannak jelen, melyek eltávozása nehézségbe ütközik. Az Infacol ezeket a kis buborékokat nagyokká alakítja megkönnyítve ezáltal a szelekkel és levegővel való mielőbbi távozásukat.

Az Infacol fizikai úton, szünteti meg tehát az emésztési zavarok, levegőnyelés vagy egyes ételek okozta gázfelhalmozódást a gyomor-bélrendszerben.

A hatóanyag a csecsemő gyomrából, beleiből nem szívódik fel, így általános hatást, így mellékhatást sem tud kifejteni.

Ha nincs széklet, arra jó a glicerines kúp, a Laevolac szirup, a szélcső, a hőmérőzés, de ha anyatejes a baba, nem kell aggódni akár 10 nap székletszünet eetén sem, az is normális. Tápszeresnél sajnos nem tudom, mi a helyzet, ha nincs kaki... :-(

2010. aug. 27. 11:09
 5/18 anonim ***** válasza:
utolsó! 10 nap???? ne írj hülyeséget! Úristen! Az én babám 8 nap után úgy szenvedett, szinte sírt mikor "megszülte" a kakit. Anyatejes. Utánna nem hagytam 3-4 napnál tovább és érdekes módon volt salakanyag.
2010. aug. 27. 11:33
 6/18 anonim ***** válasza:

igazuk van az előtten szólóknak.

nem értettél félre valamit? mert az orvosnak tudnia kell mire való.

én ezt adtam, de puki/büfi gondokra, és mivel jobban jött a puki, könnyebben kakilt. lehet, hogy így értette, mert nálunk így volt. de ha rendesen pukizik, viszont nem kakil, akkor nem erre való

2010. aug. 27. 11:34
 7/18 anonim ***** válasza:

Nem írok hülyeséget, csak azt, amit nekem is mondtak, és amit én is olvastam. Anyatejes babánál normális a napi 10 és a 10 naponta 1 széklet is.

Az már más dolog, hogy 6 napnál tovább én se hagytam szenvedi a babámat, és beadtam neki a kúpot.

2010. aug. 27. 11:34
 8/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, bocs az OFF-ért csak kicsit érzékenyen érint a téma mióta láttam a babám szenvedését, ugyanis én is azt a tanácsot kaptam, hogy nem gond a 10 nap. Gyerekorvosunk pedig közölte, hogy max. 4 nap.

Előző voltam.

2010. aug. 27. 11:36
 9/18 anonim ***** válasza:
ha te sem hagyod 6 napnál tovább "szenvedni" akkor csak nem normális!vagy a baba szenvedése árán is az?
2010. aug. 27. 11:44
 10/18 anonim ***** válasza:

Valami bajod van, hogy folyton támadnod kell a másikat?

A glicerines kúphoz hozzászokhat a szervezet, mint ahogy a szélcsőhöz és a lázmérőzéshez is. A vége az lesz, hogy csak így lesz székelési ingere, magától nem. Megpróbáltam kivárni, hogy mennyi az az idő, amíg magától lesz neki kaki, és 6 napnál adtam fel. Nem szenvedtetni akartam a babámat, hanem segíteni neki, nem akartam elnyomni a természetes székelési ingerét a kúp rendszeres adásával.

A gyerekorvosunk meg azt a szuper ötletet adta, hogy kezdjem el hozzátáplálni, majd a rostok meglazítják a székletet, és lesz kaki. Lett a fenét, lett helyette szélgörcs, olyan kétnapos szélgörcs, hogy rossz volt nézni, én meg átkoztam magam, amiért egy 4 hónaposnak őszibarackot adtam, nem kizárólag csak anyatejet.

Ekkor tértem át a Lavelocac szirupra, amit itt a GYK-en ajánlottak. Ehhez nem szokhat hozzá, akár naponta adható. Valami bevonatot képez a belek falán, ami valami olyan anyagot termel, amitől székelési inger lesz. Le van írva a tájékoztatóban. Kb 5x adtam, és meg is lett az eredménye. Másfél hét "kezelés" után már nem kellett adnom tovább, azóta van széklete majdnem minden nap, magától.

2010. aug. 27. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!