Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól kell cipő a babára?

Mikortól kell cipő a babára?

Figyelt kérdés
8 hónapos a kisfiam.Már ha fogom a kezét akkor sétál,bárhol feláll már egyedül is.Kell valamilyen speciális cipő a lábára,vagy egyenlőle elég egy kis tutyi is?
2008. dec. 27. 12:17
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Otthon nem kell ra kiscipo. Adj ra meleg, tapadokorongos zoknit, az eleg. Barmilyen kiscipo mar befolyasolja, hogyan dolgoznak a talpizmok.
2008. dec. 27. 12:21
 2/8 anonim ***** válasza:
27%

Nekem ne mondja senki, hogy egy 8 hónapos gyerek sétálgat. Maximum ha erőlteted, az pedig nem tesz jót neki. Ilyenkor maximum még csak a felállással kell próbálkoznia. Amúgy meg persze, hogy sétál, ha fogod a kezét, ez reflex.

Cipő majd csak akkor kell neki, ha tényleg kezd sétálni. De bent a szobában jobb, ha cipő nélkül próbálkozik.

2008. dec. 27. 12:22
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Utolsónak! Miből gondolod,hogy nem sétálhat egy ennyi idős baba magától?? Nekem mindkét fiam 7 hónapos volt,mikor maguktól felálltak bútor mellett és szépen lassan elkezdtek bútor mellett lépegetni. 9 hónapos múlt mind a kettő,amikor egyszer csak elengedték a kapaszkodót és elindultak maguktól. Segitség nélkül. Soha nem erőltettünk semmit. Mindent maguktól csináltak.

Kérdezőnek: Mi 8 hónaposan már adtunk a gyerkőcökre cipőt.

2008. dec. 27. 12:39
 4/8 anonim ***** válasza:
25%

Szia!

Amikortól feláll a baba, jó ha tartja valami a bokáját, erre jó a magas szárú kocsicipő.

Itt is találsz tippeket:

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

16 hós kislány anyukája

2008. dec. 27. 12:54
 5/8 anonim ***** válasza:
41%

szerintem se kell be cipőcske

esetleg ha kimentek akkor, én az én picimnek CICBAN cipőt adtam mindig, mert asszem az segít, hogy ne legyen a babó lúdtalpas :)

2008. dec. 27. 12:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

A kisfiam 7 hósan állt fel a kiságyban egyedül.Ha nem fogom a kezét, akkor is lépeget a bútorokba kapaszkodva.

Állítólag én 9 hósan már egyedül mentem.

2008. dec. 27. 13:04
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Persze, te is, meg a gyereked is zsenik vagytok. Tipikus "nézzük, kinek a gyereke az ügyesebb, okosabb" verseny. :p
2008. dec. 27. 14:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem hiszed el hogy már áll ill. lépeget a babája a kérdezőnek? Miért hazudna és miért tenné fel a kérdését ha nem lenne fontos számára. Minden baba más. Az én lányom öt hónaposan kezdett fogzani, a barátnőm lánya 1,5 évesen. És akkor mi van? Igaz ez mindenre ami a babákkal kapcsolatos. Egyik hamarabb csinál dolgokat másik később. De ettől még senki sem jobb vagy rosszabb. És hát a kérdésre nem válaszoltál csak fikázol itt. Én a kérdésre azt a választ tudom adni amit az orthopédusunk mondott. A lakásban jobb ha cipőben van, mert ott egyenletes a padló. De ha kertes házban lakik a család és nyár van akkor a füves részen viszont minden képp mezítláb érdemes mennie.
2008. dec. 27. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Járni tanuló babára adtok használt cipőt, vagy az újhoz ragaszkodtok?

Az első gyereknek anno újat vettem, most viszont rengeteg jó állapotú használt cipőt kaptam és sajnálnám kidobni.

Nagyon hurkás lábfejű babára milyen első cipő kell?

Akárhány mamuszt, kiscsizmát vettem, egyik se jó, mert annyira hurkás :) (csak a babakocsiban akartam használni ezeket, így cipőzoknit kapott) nagyon vastag és húsos a lábfeje. még nem jár, csak feláll, és elkezdett lépegetni. most már komolyabban elkezdenék...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!