Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kúszás után mikor kezd el mászni?

Kúszás után mikor kezd el mászni?

Figyelt kérdés
2 hónapja kúszik, 3 hónapja ,,kutyázik,, ,,hintázik,, ki hogy hívja. Védőnő válasza mindenre az, hogy orvost kérdezzek. Gyerekorvos pedig mindenre azt mondja; nem tudom anyuka. Meg kellene mutatni gyógytornásznak, mert már 10 hónapos a kislányom.
2023. ápr. 25. 11:06
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem vidd el egy gyógytornászhoz. Már kéne másznia.
2023. ápr. 25. 11:20
 2/8 anonim ***** válasza:
41%
Le lehet pontozni a de akkor is kéne 10 hónaposan mászni. Lehet feszesebb az izomzata vagy le van tapadva.
2023. ápr. 25. 11:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az internet 8-10 hó között írja,de nyilván azért babánként vannak eltérések,valaki előbb,valaki utóbb kezd el mindent. Megmondom őszintén nem tudom,hogy meddig normális,védőnő,gyerekorvos tudná ezt jobban. Én magamról tudom,hogy elvinném azért 1 alkalomra megnézetni,csakhogy minden oké-e,nincs e feszesség,bármi. Nálunk 3 hónaposan aszimetriája volt,nem fordult jobbra,meg egyszerűen láttam,hogy feszesen is tartja magát,mutattam a gyerekorvosnak,védőnőnek,akik csak szétették a kezüket,hogy hát ők nem hiszik,nem tudják. Gyerekorvos is,meg se nézte,csak így messziről mondta,hogy hát nem tudja. Azt hittem én látok bele többet amúgy. Nálunk picit korábban jött,ezért mi félévente járunk fejlődésneurológiára,ahol átszokták nézni. Pont mentünk,akkor mondta az ottani doki,hogy kiír tornára,mert aszimetria is van,feszes is,rajta kívül senki nem foglalkozott amúgy így vele. Pár alkalmat kellett mennünk,gyönyörűen helyrehozta,ott már mondta,hogy a csípőnél is van kötöttség,ne lepődjek meg majd a sebészeten a szűrésen. Utána már nem is kellett torna,azóta sem. Nálunk 7 hónaptól kúszott,pár napra rá hintázott,kutyázott négykézláb. 9 hó előtt pár nappal elkezdett mászni,feltérdelt,másnap felhúzta magát állásba. Azóta mászik. De ahogy nézem babacsoportba is,mindenki más ütemben fejlődik. Viszont én egy alkalomra lehet elvinném,de ez én vagyok.
2023. ápr. 25. 11:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kb 10 hónaposan kellene, hogy a mászás váljon a domináns mozgásformává (mielőtt elkezdi járni). Szerintem foglalj időpontot pár hét múlvára, hogy ha addig sincs változás, akkor nézzék meg.
2023. ápr. 25. 11:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Segíts neki egy kicsit.

Amikor kutyázik tedd előre a bal kezét és told előre a jobb lábát. Aztán a jobbkezét és bal lábát. A lényeg, hogy mindig ellentétes kéz-láb mozogjon előre.

Szépen be fog indulni.

A dévénytornász nekünk ezt ajánlotta annak idején. Bevàlt.

2023. ápr. 25. 12:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A kislányom valamikor még nem egész 8 hónapos kora körül kezdett kúszni, azt tökélyre fejlesztette. Most (még nem egész) 11 hónapos, kb. 1 hete mászik, és mondjuk 2 napja észlelem, hogy már nem vált rendszeresen vissza kúszásra. Előbb ült, állt fel és kezdett lépegetni bútorok mellett, mint mászni. Ez a dokink szerint normális, a sorrenddel nincs baj.

Még 5 hetes korában voltunk vele dévényesnél, meg utána egyszer kontrolon. Semmilyen problémát nem talált nála, de minden mozgást később csinált 3-4 héttel, mint ahogy a nagykönyv írja, így nem aggódtam egy pillanatig sem.

Illetve egy hónapja látom kb. hogy 2-3 lépéseket megtesz mászva, ha mondjuk fel akar egy bútor mellett állni, szóval ment neki, csak eddig nem ez volt az alap közlekedési formája.

2023. ápr. 25. 14:42
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtatok. Én mindenkit felpontoztam. Bejelentkezek Dévényeshez, mert ahogy írtam védőnő/gyerekorvos dupla nulla nálunk :-(
2023. ápr. 25. 15:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Ha valakinek segítség, leírom. Beszéltem egy Dévényessel, azt mondta 11 hónapos korig kell mászni és abból kiülni. Ha nem csinálja akkor sem, hívjam újra. Most azért megnyugodtam.
2023. ápr. 26. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!