Kérjek másod véleményt? Magán Neurológushoz vinném.
Háziorvos szerint feszes a vállizma 4 hónapos babámnak.
Dévényshez akart küldeni de utána olvastam és előbb neurológushoz vinném adott is beutalót de nem tetszett neki hogy előbb oda szeretném vinni.
Elvittem és a neurológus kicsit feszes hátizomzatom állapított meg de a papírra fokozott izomtónust írt .
A problémám az lenne igazából hogy nagyon nem volt alapos, kapkodva vizsgálta meg úgy bànt a gyerekkel mint egy rongy babával, nem sírt csak meg volt rémülve nagy szemekkel nézett azt se tudta mi történik vele.
Mutatott 3 gyakorlatot szinte követni is alig bírtam hogy mit csinál.A vizsgálat alatt azt hittem le ejti a gyereket olyan gyorsan kapta fel a tenyerébe ültetve hogy a frászt hozta rám radásul nem a vizsgáló ágy felett csinálta hanem mellette,egyébként ügyesen tartotta magát.
Hasra is olyan hülyén rakta le hogy billegett a gyerek jobbra meg sem várta amíg felveszi a pózt,ebből következtetve még azt írta a papírra hogy jobb oldali túlsúly.Itthon ügyesen hasal nem billeg szépen tárja magát ha elfáradt leteszi a fejét és 10 percet is bír .Jah és a háziorvos is ugyan úgy tette hasra hogy hírtelen elengedi vagy nem is tudom hogy mondjam hogy érthető legyen.
A vizsgálat nem tartott 5 percig sem papír munkával ment el az idő.
Idő lett volna rá hogy alaposan szemügyre vegye a gyereket mert utánunk csak egy kicsi várt a vizsgálatra.
Nem tudom hogy az ilyen vizsgálat hogy zajlik, most voltunk először de nekem ez nem volt meggyőző vizsgálat.
Jah az lemaradt hogy tiszta piros volt a gyerek mindenhol.
Csinált még olyat hogy felemelte a gyereket a hasánál és az állánál fogva és végig csúsztatta az asztalon és a levegőben,ezt is fél perc alatt.

A 3 gyakorlat :
1.hason fekve láb tolás előre ,
2. az áll és has fogás fel emelve csúsztatás,
3. hengerre fektetés
Kedves második köszönöm,
majd akkor is ezt írnád ha le ejtené a babádat a földre a nagy kapkodás miatt??
Elhiszem hogy gyakorlott doki de akkor is ez így nekem nem vizsgálat hogy dobálja a gyereket mint egy játék babát.

Igen, tudom köszönöm.
Csak kíváncsi lennék pár véleményre hogy máshol is így vizsgálnak e.
Magán dokinál csak nem kapkod az orvos nem azért fizetnék hogy 5 perc sem lenne a vizsgálat .
Tud valaki esetleg
alapos Neurológust,
Kaposvár vagy Székesfehérvár
magán vagy szakrendelést ajánlani?

Első gyerek egy túlaggódó idegbajos anyukával.
Az én fiamnak is feszes volt a válla, gyógytorna oldotta meg és a gyakorlatok, amiket a neurológus mutatott.
A neurológus már több tízezerszer vizsgált gyereket, nem fogja leejteni, megsérteni, eldobálni. Egyszerűen csak gyakorlottabb, mint te. Mihez fogsz kezdeni, ha bölcsibe megy majd? Ott egy állva pelenkázás max 25 másodperc, te meg percekig elmajomkodsz neki.
Nyugodj le a fenébe, nem először vizsgált gyereket az az orvos, nem a tiéden fog letesztelni mindent.
Nem is értem, mit vártál, mit fog csinálni? Megsimogatja, untyulipuntyulizik neki egy órán át, amikor bármelyik pillanatban mennie kell a műtőbe, konzultációra hívják, ezer másik betege van.
Neked nem vizsgálat, basszus, akkor menj szépen orvosi egyetemre és legyél gyermekneurológus.
Nem tudom mit dolgozol, már ha egyáltalán, de egy kezdőt meg azért szidsz, mert lassan csinálja a feladatot. Most meg az a bajod, hogy nem bőgeti órákig, hanem gyorsan végez a vizsgálattal. Mert egy feszes babát hosszú percekig forgatni bizony fájdalmas dolog, főként a babának.

Nekem egy hasonló doki közölte a gyerekemre, hogy ugye tudom, hpgy ő soha nem fog tudni járni és kerekesszék kell majd neki.
Befektett egy hétre kórházba ahol az ottani doki meg azt sem értette miért vagyunk ott. Sovány volt a gyerek ( nem nagyon akart enni, ezzel szenvedtünk 4 hónapos koráig) ezért izomzata is gyenge volt.
A gyerekem 11 hónaposan egyébként önállóan járt. Ma már lassan 14 éves nagyfiú, semmi baja.
Ha te úgy érzed, hogy nem bízol benne, nyugodtan vidd el máshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!