5napos kisbabámnak picit a szemén látszik a sárgaság jele. A védőnő is azt mondta látja a kis arcán picit. Etessem 2-3 óránként. A pici alszik 1,5-2 órákat az sok? És kb 30percet van ébren. Éjjel is ébresszem etetni? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

válasza:

válasza:Ilyenkor MINDIG azt kell tenni, amit a gyerekorvos mond. És ez sokkal fontosabb,mint hinnéd.
Mit mondott a doki?
Ne feledd,a védőnőnek nincs orvosi végzettsége.
(Se gyógytornász,se dévényes,se védőnő nem diagnosztizálhat!!)
Szóval annak a megítélése,hogy mennyire is sárga az a szemfehérje, a gyermekorvos kompetenciája!!
Ő dönti el,hogy kell-e kék fény kezelés, vérvétel vagy gyógyszer.
És azt is a doki mondhatja meg,hogy kell-e kelteni szoptatni,és hány órát alhat.
A védőnő maximum a normál táplálásban adhat tanácsot,altatási, bőrápolási kérdésekben, meg lemérheti a babát. Ennyi. Egészségügyi kérdésekben NEN KOMPETENS!

válasza:Természetesen az lesz amit a doki mond. Csak tapasztalatokra voltam kiváncsi.
Kel egyébként napközben magától 2-3 óránként enni nem kell ébreszteni.
Inkább az éjszakára voltam kíváncsi, hogy akkor is ébresszem fel 3 óránként ha pl aludna 4,4-5 órát?
Kapcsolódó kérdések:
A kisfiúnk a 36. hétre született, most két hetes. Születést követően 4. napra besárgult. Csináltak neki labort, azt mondta az orvos, hogy egyáltalán nem vészes az értéke, de 1 napra kék fény alá fektették, másnap pedig sokkal jobb lett a labor eredmény és haza is...
Ma egy hetes a babám és úgy engedtek haza minket a kórházból, hogy kicsit sárga, ezért legalább három óránként mindenképp meg kell etetni, ha alszik akkor is fel kell kelteni. Az elején sokat is kellett keltegetni, most viszont már egész szépen kel 3 óránként kb. De...
Sziasztok.A kisfiam ma 9napos a korházban besárgult és volt kék fény alatt,de most itthon újra sárga.Anyatejes baba de a családorvosunk azt mondta pótoljam tápszerrel mert szerinte nem elég neki a tejem.A kisfiam 3190g-al született,az első két napban vesztett a...
Kislányom 6 hetes lesz csütörtökön, ma voltunk az 1 hónapos státuszon az orvosnál, azt mondta a sárgaság miatt elküldené vérvételre, de végül abban maradtunk, hogy 3-an jövunk legközelebb, majd akkor meglatjuk. Mondta és tudom is, hogy anyatejes babáknál ez elhúzódhat,...
Csak kíváncsi vagyok másnál jelentkezett-e késés a mozgásfejlődésben. Kisfiam 10 hetes koráig volt sárga. Emiatt aluszékony és bágyadt volt, valamint majdnem 2 hetet kórházban is voltunk. Nagyon nehéz volt kezdetben a hasaltatás és sokáig 1-2 percet sem bírt és nem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!