A ti gyermekeitek hány hónaposan kezdték az alábbiakat: kúszás, mászás (ha volt külön, vagy rögtön mászott, akkor azt) felülés, felállás, járás?

válasza:Egyik ikerbabánk:
kúszás 6,5 hónaposan
felállás 8 hónaposan
felülés 8,5 hónaposan
mászás 9 hónaposan
járás még odébb van 🙂
Másik baba:
kúszás 8 hónaposan
felállás 9 hónaposan
mászás 9,5 hónaposan
felülés 9,5 hónaposan
járás még odébb van 🙂

válasza:A lányom sietett nagyon, anno még kérdeztem is itt, mennyire normális ez a tempó. Megvizsgáltattam, de mindent rendben találtak. Siet.
Kúszás: 3,5 hónaposan, mint egy kukac
Mászás: 5,5 hónaposan
Ülés: 6 hónaposan
Felállás: 7,5 hónaposan
Bútorok mellett séta: 9 hónaposan
Járás: 1 éves szülinapja után pár nappal.
Mindent szabályosan(kúszás kivételével), segítség nélkül csinált. Nem ültettem, vezettem stb.

válasza:1.
Kúszás 10 hónaposan
Mászás, ülés, felállás, kapaszkodva járás 13 hónaposan
Önálló elindulás 18 hónaposan
Nyilván kapott intenzív gyógytornát 1 hónapos korától.
2. Kúszás 7 hónap
Ülés, felállás 8 hónap
Mászás, kapaszkodva lépegetés 9 hónap
Önálló elindulás 13 hónap

válasza:Nem kúszott.
Mindent kb 7 hónaposan kezdett, tehát a mászást, felülést, felállást, kapaszkodva járást is, szinte egyszerre. Teljesen önállóan járni majdnem napra pontosan 12 hónaposan kezdett el a fiam.

válasza:Kúszás mászást már nem tudom.
Felülés 10 hónaposan
Felállás 11 hónaposan
Elindulás 12 hónaposan
Stabil járás 14 hónaposan
Lány.

válasza:

válasza:Kuszas 8 ho
Felules 9.5 ho
Maszas , kapaszkodaa 10 ho

válasza:Kúszás: nem igazán volt, talán egyszer-kétszer, nem is jegyeztem fel, mikor.
Mászás: 7 hónaposan
Ülés: szintén 7 hónap
Állás:8 hónaposan állt fel először, de csak egyszer. Utána csak 10 hónaposan.
Járás: 12 hónaposan, sokáig csak egy-két lépést kapaszkodva. 14 hónaposan kezdett el önállóan többet menni.
Kapcsolódó kérdések:
Ugye nem a felállásra? 10 hónapos lesz egy hét múlva!
Nagyon kétségbe vagyok esve. Van egy 7 hónapos kislányom. Én az ebédlőben tanultam a nagy lányommal ő addig a nappaliban anyukámmal játszott a szőnyegen. Pont odanéztem és felkapaszkodott anyum lábára mire oda nyúlt hogy megfogja hátravágta magát és nagyot koppant a...
Kapaszkodásból vagy földről felállásból? Egyik napról a másikra vagy gyakorolt? Aggódom, eddig minden időben volt a fiamnál (most lett 18hós, szakemberek látták és minden ok szerintük).
Mikor indult el a babátok önálló felállás után? Önálló felállás alatt azt értem, hogy nem felkapaszkodik valamin, hanem mászásból felguggol és onnan feláll. Kapaszkodás nélkül már tud állni percekig.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!