Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor adtatok először házi...

Mikor adtatok először házi füstölt kolbászt?

Figyelt kérdés
2011. jan. 27. 10:44
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
10 hónapos, még nem adtam természetesen. Megkóstolni, úgy értem max. megnyalni egy éves kora felett fogja. enni belőle kb. 2 évesen. Nagyon nehéz kaja, füstölt is, egészségtelen, nem babának való.
2011. jan. 27. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Egy ismerősöm 9 hónapos unokáját tömte meg 3 jó vastag karika kolbásszal. Mondanom sem kell, hogy kórház lett a vége gyomormosással és a kislány allergiás lett. most már 8 éves és sokat kínlódnak, az emésztése nem igazán jó évente viszik orvoshoz.


Szóval bőven ráérsz...

2011. jan. 27. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Bocs az offért, a második alapján arra gondoltam, hogy amikor ilyen történetet mondok egy önfejű idős embernek, aki szintén hasonló kolbász-szalonna párti és büszkén mesélte, hogy négy hónapos unokájának zselés szaloncukrot adott, mert "ÍÍÍGY remegett érte a gyerek" - na amikor neki ilyet mondok, hogy ez lehet a következménye, akkor csak legyint, hogy hülyeség, az interneten minden hülyeséget összeírnak. :S
2011. jan. 27. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

A fiam 14-15 hós korában kapott először, 2-3 karikát.

Lányom 1 éves még nem kapott.


Ha már adsz a babádnak felvágottat, virslit nyugodtan adhatsz HÁZI, saját gyártású kolbászt is. Biztosan jobb mint a nagyüzemiek, nincs benne mindenféle ízfokozó, tartósítószer. A kolbász bőrét úgyis lehúzod, sok füst nem kerül bele a bőrön keresztül.

2011. jan. 27. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért hogy egészségtelen, azzal nem értek egyet. Az biztos, hogy az igazi jó kolbász valószínűleg túl fűszeres és túl füstös, de szerintem egészségesebb a magyar testmozgást végző szervezetnek, mint a különböző felvágottak. Savanyúsággal (savanyú uborkát már az 1-1,5 évesek is szeretik általában) a zsírtartalma is könnyebben emészthető.

Egyébként is az én véleményem szerint az arany középutat kell tartani az étkezésben is. A 13 hónapos kisfiam kóstolta már a szalámit, ha szereti azt is fog kapni a több más ételfajta mellett.

2011. jan. 27. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Kislányom már elmúlt két éves, mikor elkunyizott az Apukájától egy karikát. Na mondanom sem kell: imádja. Egészségtelen? És a virsli, felvágott, csemege szalámi? Én azt mondom néha-néha egy-egy vacsorára, szerintem elmegy. Különben nem is olyan rég ez volt a reggeli a bölcsődében: füstölt-főtt császárszalonna, kenyér, lila hagyma, még jó, hogy az én gyerekem ezt is szereti, kóstolta már...
2011. jan. 27. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 M. Bernadett ***** válasza:
Azért a füstöltfőtt császárszalonna más, mint a simán füstölt. Ezzel ne hasonlítsd össze a simán füstölt kolbászt. A füstöléstől még ugyanúgy nyers húsból van a kolbász, így tartósítják, de még mindig nyers! Nyers húst pedig babának nem adunk, ahogyan terhesen sem szabadna enni kolbászt, vagy nemespenészes ételeket. Az már más ha belefőzöd a kolbászt ételbe. Bölcsiben, tejet is adnak, amit szintén nem tartok helyesnek. Az egyik gyerekem ételallergiás és igencsak közre játszott, hogy 1 éves kora körül kapta a tejet, mert nem akartam az okos családdal vitatkozni....már bánom. A nyers hús viszont tartalmazhat olyan bacikat, ami miatt kórház is lehet a vége
2018. dec. 23. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!