Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Saját készítésű tortát akarok...

Saját készítésű tortát akarok csinálni 1 évesemnek. Milyet ajánlanátok? A legjobban gesztenyés érdekelne, de bármilyen receptet szívesen veszek. Mi vált be Nektek?

Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 13:44
 1/4 anonim ***** válasza:
A www.macoka.eoldal.hu-n, vagy a www.szuletesnap.lap.hu-n nézzél körül.
2011. márc. 7. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:

[link]


Én innen csináltam epertortát , és nagyon jól sikerült .

Meg a többi recept is amiket kipróbáltam nagyon jók lettek .


Ja és a gesztenyés tortát én is szeretem :) Küldhetsz 1 szeletet emailen :D


24/f :)

2011. márc. 7. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Én ilyen gesztenyés-pudingosat csináltam kisfiamnak, és még sütni sem kellett: [link]
2011. márc. 7. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ebben nincs tojásfehérje és tej, illetve felnőtteknek is nagyon szokott ízleni, de abszolút bababarát:


Hozzávalók (18 cm-es torta, kb 10 szelet):


-150 gr liszt

-3 tojássárga

-30 gr cukor

-0,5 dl olaj

-1 dl almalé

-1 db alma

-1 kk sütőpor


-150 gr krémes túró

-kb fél-1 dl joghurt

-1 ek cukor

-gyümölcs


A tortaforma alját és oldalát kibélelem sütőpapírral. A sütőt előmelegítem 180 fokra.

A tojássárgákat összehabosítom a cukorral, majd apránként beledolgozom az olajat. Hozzákeverem az almalevet. A lisztet összekeverem a sütőporral és a száraz hozzávalókat hozzáadom a tojásos-almaleves keverékhez. Belereszelem az almát, a formába öntöm a tésztát és kb 25-30 perc alatt készre sütöm. Még melegen kibontom a formából, a púpjával lefelé rácsra teszem és konyharuhával letakarva hagyom teljesen kihűlni.

A krémes túrót összekeverem a cukorralés a joghurttal. A joghurtot kanalanként adagolom mert olyan állagú krémet kell kapni amit utána kenni lehet. Ha kellően krémes a túró akkor elképzelhető, hogy nem is kell joghurtot keverni hozzá. A kész krémet a torta tetejére és oldalára kenem. Nem lesz olyan tökéletes a bevonat mint amilyet egy zselatinos változattal el lehetne érni, de vékony rétegben felvíve szépen betakarja a sütialapot. Egy éjszakára a hűtőbe teszem, majd tálalás előtt idénygyümölccsel díszítem.

2011. márc. 7. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!