Milyen sütiket süttök az 1 éves babátoknak?
12 hós kortól:
zabpelyhes -sütőtökös muffin
Hozzávalók:
1 bögre zabpehely
1 bögre narancslé
1/2 bögre margarin
3/4 bögre barna cukor
2 tojás
1 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 bögre sült tök, pépesítve (vagy sütőtökös bébiétel)
fahéj
Elkészítés:
A zabpelyhet megfőzzük a narancslében (vagy más gyümölcslében, esetleg vízben). A margarint kikeverjük a cukorral, beleütjük a tojásokat és felverjük a keveréket. Hozzátesszük a zabpelyhet és a külön, előre összekevert száraz összetevőket. 180 fokon 20 percig sütjük.
Lehet reszelt almával is készíteni sütőtök helyett.
Sajtos-szezámamgos pogi
10 dkg margarin
16 dkg liszt
20 dkg füstölt sajt
3 db tojás
szezámmag
só
Elkészítés:
2,5 dl sós vízben felfőzzük a margarint. Ha forr, levesszük és elkeverjük benne a lisztet. Kis ideig hűlni hagyjuk és utána egyenként belekeverjük a tojásokat és 12 dkg reszelt sajtot.
Sütőpapírra vagy kivajazott- kilisztezett tepsibe vízbe mártott kiskanállal kis kupacokat halmozunk, majd a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, szezámmaggal.
Előmelegített sütőben sütjük kb. 25-30 percig (gázsütő 5-6 fokozatán), de 15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.
Túrós pogi
25 dkg túró
25 dkg durumliszt
25 dkg vaj
Csipet só
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk és hideg helyen 1 órát pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel berácsozzuk, majd tojással megkenjük és kisütjük.
Túrós kifli
Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg Barbara kenyérpor, 20 dkg tehéntúró, 1 evőkanál porcukor, csipetnyi só, lekvár.
Elkészítés:
Az anyagokat alaposan összedolgozzuk. Rizslisztezett deszkán, fél cm vékonyra kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk, lekvárral megkenjük, és kiflinek felsodorjuk. Forró sütőben sütjük, és még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Vajas piskóta
Hozzávalók:
15 dkg vaj (vagy margarin, tejérzékenyeknek LIGA), 15 dkg cukor és 15 dkg liszt, 3 tojás, 2 evőkanál citromlé, 1 sütőpor, vaníliás cukorpor, pici só.
Elkészítés:
Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd a hozzáadott tojások sárgájával. A sütőport a liszthez keverjük, átszitáljuk, és a tojásos masszába keverjük a citromlével együtt. Könnyen keverhető legyen. Ha túl kemény - az elektromos habverő is nehezen viszi -, akkor 2-3 kanálnyi hideg tejet is keverhetünk bele (mert a massza sűrűségét a tojások nagysága és a liszt minősége határozza meg). A tojások fehérjét kemény habbá verjük csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral, majd villával a vajas masszába forgatjuk. Vajjal kikent, liszttel beszórt tortaformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk, a tetejét beszórjuk cukros dióval (ez el is maradhat) és előmelegített sütőben, 200 fokon a piskótánál leírt módon, tűpróbáig sütjük. (Vajas tésztánál a sütési idő kb. 40 perc.)
Ez a sütemény 3 napig is puha marad, mélyhűtőben lefagyasztható, és ízlésünk, fantáziánk szerint töltve számtalan torta alapjául szolgálhat.
Köszönöm, jól hangzanak, a túrósakat ki is póbálom
Az első válaszolónak is köszönöm a kommentet, sokat segitett :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!