Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy készítsem el? (főzéssel...

Hogy készítsem el? (főzéssel kapcsolatos)

Figyelt kérdés

5 és fél hónapos kisfiam, már egy étkezést kiváltottunk, és már próbálkozunk a következővel is.

Húslevest készítek holnap (magunknak) és szeretnék neki is, akár több napra főzeléket. Hogy csináljam? még fűszereset nem evett, és szerintem nem is ehet. vagy csináljak neki külön kis edényben:csirkemell, újkrumpli, répa????? ti hoyg csináljátok? szeretnék majd neki krumpli csirke mellé salátát is párolni, és azzal együtt eltenni, hoyg legyen, ne kelljen minden nap főzni, inkább egyszerre főznék nagyobb adagot. fagyasszam külön a hozzávalókat, és majd akkor keverjem ha előveszem? vagy csináljak többféle "főzeléket" és így tegyem el?


2011. máj. 28. 22:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Én minden reggel főztem 2szál répát, krumplit, stb (mikor mit), hozzá egy cs.májat, vagy néhány kocka húst!Összeturmixoltam, és akkor megvolt egy napi kajája!

Én nyersen válogattam külön a dolgokat!Pl májat egyesével csomagolva fagyasztottam, a cs.mellet apróra kockáztam, és úgy ,a zöldségeket, mindig frissen főztem!Sokszor evett főtt almát cs. mellel is nagyon szerette!Nagyon gyorsan kész van, mivel nem nagy adagot főzöl.Érdemes minden nap főzni, mert az állott ételben elindul egyfajta bomlás, ami minden kész ételnél előjön, de a felnőtt szervezet, már felvan készülve ezekre a bomlasztó gombára, a picike még nem!

2011. máj. 28. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan kiveheted a levesből legalább a répát! Sokkal finomabb úgy a főzelék! Max. a krumplit megfőzöd külön, ha attól félsz, hogy nagyon fűszeres vagy sós lesz. Én is így szoktam. De a levessel hígítom!

Lefagyasztani sosem szoktam kész kaját a gyereknek. Max. 2 napra főzök, és hútőben tárolom.

Ha a fagyasztóból veszed elő a "kész" kaját, azzal is kell még "kínlódnod". Így sztem jobb, ha frissen készíted el. Nem tart sokból megpárolni/főzni a zöldségeket, egy kis kocka husit megfőzni és botmixerrel elkeverni.

Félre ne érts, nem akarlak kioktatni, de én így csinálom.

2011. máj. 28. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen. Én is gondolkodtam ezen, mert eddig így csináltam, pl egy alma kockázva, addig 1 újkrumpli már a vízben volt, és mikor majdnem kész akkor bele az alma.....stb. csak gondoltam húslevest nem minden nap csinálunk, ill legalább a husit lefagyasztanám, mert az nem áll el sokáig a hűtőben, és még keveset eszik a picur.
2011. máj. 29. 07:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!