Lehet, hogy a 3 napos láz volt?
Körülbelül 3.5-4 napig tartott 1 éves kislányomnak a láza, elég magas 38-39 néha még annál is magasabb volt. Elvittem dokihoz (egy öreg doki vizsgálta meg, akinek úgy remegett már a keze, hogy majdnem letolta a kislány torkán a vizsgáló fa pálcáját, mikor a torkát nézte.) Azt mondta, hogy nem lát különösebb gondot, talán kicsit piros a torka. Panadolt javasolt lázcsillapításra. Amit este hajnalban, reggel és napközben is be kellett adjam neki, mert magas láza volt. Azon kívűl semmi baja nem volt, csak láthatóan nyomottabb volt a kedve, és szinte semmit nem evett. Nyugtalanul aludt, többször felébredt. Egész nap nyűgös volt. Tegnap már nem volt láz, és halvány apró pöttyök kezdtek megjelenni rajta, amik mára erősebbek. Felső testén van főleg, most már az arca is pöttyös, de lábán nem vettem észre, karján van még elvétve. Étvágya kezd visszatérni, ahogy kedve is.
Csak azért kérdezem, hogy ez az a 3 napos láz e, hogy a pöttyök normálisak e.

ugyan ezek a voltak a tünetek is gyerekeimnél
3-4 napos magas láz piros torok utána kiütés
Nem könnyű felismerni ezt a vírusfertőzést, pedig kétéves koráig szinte minden gyerek átesik rajta. A betegség magas lázzal kezdődik, egyéb tünet nem mutatkozik.
Három nap múlva a hason és a háton megjelenő piros kiütések árulják el: háromnapos lázról van szó (exanthema subitum). A 39-41 fokos láz három-öt napig tart, ekkor a legfontosabb teendő a lázmérés, a lázcsillapítás, a kellő folyadékbevitel. A kisgyerek rendszerint élénk, nem érzi magát rosszul, nincs panasza. A láz hirtelen megszűnésével megjelennek a kanyaróhoz hasonló kiütések a törzsön, ritkábban a végtagokon és az arcon is. Másnapra eltűnnek, és ezzel vége is a betegségnek. A fertőzés leginkább a szülők nyálával terjed, ezért sem jó, ha lenyaljuk a kicsi cumiját. A betegség kitörése előtti öt-tizenöt nap a lappangási idő. A kórokozók speciális herpeszvírusok. A lázcsillapítón kívül más gyógyszerre nincs szükség, mert a háromnapos láz ártalmatlan betegség. Az esetek 68 százalékában társul hozzá gyomornyálkahártya-gyulladás, köhögés, elvétve torokgyulladás, nyirokcsomó-duzzanat. Igen ritka szövődmény a máj- vagy agyhártyagyulladás, lázgörcs.

Szia!
Igen, ez az volt. Ha a lázon kívül más tünet nem volt és most pár nap után csak a pöttyök vannak, akkor ez tuti az volt. Mi is most estünk át rajta a múlt héten. A doki nénink mondta, hogy pár nap alatt 15-en estek át rajta a múlt héten... :-(
Jobbulást!
Köszi szépen, akkor nem csoda, ha most ő is elkapta:(
Az tuti, hogy nem ilyen cumilenyalás miatt kapta el, mert allergiás vagyok az ilyenre. Egyszer láttam, hogy vendégségbe voltunk és ismerősöm megitta a kávéját, lenyalta a kanalát, majd odanyomta az akkor 8 hónapos lányomnak, aki éppen fogzott és valószínű ezért is lett szájpenésze...na mondjuk nem 100%. Mire szóltam, hogy nem kéne, már a lány szájában volt a kanál. Szóval az ilyet kerülöm. Valószínűleg a levegőben volt.
Úgy féltem, hogy elkapom, mert vizsgáznom kellett kedden és nem lett volna jó lázasan vizsgázni:D
Szerencsére már lánykámnak is kutya baja:D
Jobbulást azoknak a babáknak, akik még benne vannak!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!