Sárgarépát szeretnék főzni a Babácskámnak. (6 hónapos) Hogyan csináljam?
Simán vízben megfőzöm, babavízzel vagy anyatejjel higítsam? Mennyit tegyek bele - milyenek az arányok? Aztán leturmixoljam?
Ki hogy szokta csinálni?
Szia!
Én veszek kb.3 közepes répát,annyi vízbe teszem,hogy ellepje.
Teszek bele egy inci-pinci sót,megfőzöm ,és annyi saját levével turmixolom össze,hogy krémes legyen.
Plusz még teszek hozzá egy kiskanál oliva olajat is.
Az olaj el is maradhat vagy jó a napraforgóolaj is.
Szia! Egy kisebb sárgarépát moss meg, pucold meg és utána újra mosd meg. Vágd apró kockákra, öntsd fel annyi vízzel ami ellepi és párold puhára. Ha kész, turmixolhatod vagy áttörheted szitán is (úgy biztosan nem marad benne nagyobb darab. Hígíthatod a főzővízzel vagy anyatejjel is. Eleinte hígabbra csináld, mert így könnyebben elfogadják a babák, könnyebb lenyelni, mert az állaga közelebb van a tejhez. Ha már szívesen eszi, adhatod sűrűbben is. Esetleg főzhetsz a répával együtt krumplit is, az is sűríti.
Nagyon finom lesz a répa, ha alufóliába csomagolva párolod meg ésa így jobban benne maradnak az értékes anyagok. Lehet még jénaiban sütőben is sütni, akkor tegyél alá pici vizet! Jó főzőcskézést és a babának jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!