Hogyan kell a babának bébiételt készíteni házilag?
Én rengeteget csináltam!
Pl 1 répa, egy krumpli, esetleg egy kis brokkoli!Kevés vízbe megfőzöd, és összetöröd villával, vagy turmixal!Nem kell hozzá tápot tenni!
Aztán később mást is tehetsz vele!Mondjuk vegyel 1 kiló csirkemájat, és egyesével lefagyasztod.Így mindig 1et ki tudsz venni, és a répa krumpli mellé tudsz főzni!Pl a babák nagyon szereti a krumpli-alma variációt!Megfőzöd kevés vízbe, és turmixolod!Isteni, még a párom is imádta!
Szia!
Egy közepes krupmli annyi vízzel főzve fedő alatt, hogy épp ellepje. Először nem kell ízesíteni, ha elfogadja, vagy ha nagyon nem is, akkor a főzőlébe fél-egy kávéskanálnyi jódozott sót tegyél.
Annyira pépesre készíts a főzőlével összetörve, de legjobb turmixolva, hogy a kanálról már szinte lefolyjon. A babának így könnyű megennie, neki még a nyelést is tanulni kell, szinte folyékony ételt könnyebben nyel.
Ha továbbra is bizonytalan vagy, vegyél egy 4 hósoknak való bébiételt és vizsgáld meg az állagát, kóstold meg, milyennek kéne kb. lennie.
Lehet, hogy elsőre csak egy kanálnyit fog megenni a baba, lehet, hogy akár 150-180 ml-nyit is. Ettől többet tényleg elsőre nem kéne szerintem adni, bár az szuper, ha így tetszik az étel neki.
Szia!
Először is, érdemes beszerezni egy botmixert vagy turmix-gépet. (Vannak kisebbfajták is). Krumplit, répát megpucolod kis darabokra vágod , icipici (kb. 1 fél kiskanálnyi) vajjal összekevered, vizet öntesz hozzá-és megfőzöd. Ugyanez a sütőtök is pl. Van aki süti, de én jobban szeretem főzni. Almát nem szoktam főzni, azt lehet almareszelőn is reszelni, vagy pedig meghámozom és apró kockákra vágom majd pépesítem. A pép sokféle sürüségű lehet, van hogy nem találom el pontosan és kicsit higabb lesz, de általában nem gond már nálunk; régen még beleturmixoltam egy kis krumplit vagy banánt, ettől sűrűbb lesz. A lényeg darabos ne maradjon, hanem végig egyenletesen pépes. /Gondolom logikus, h miért:)/
Pl:
Sárgarépapüré
Hozzávalók: 1 db közepes nagyságú sárgarépa, 5 evőkanál víz
Hámozás után a répa mindkét végét levágjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk és a vízzel egy kis edényben 5-10 percig pároljuk. Ha szükséges, evőkanalanként pótoljuk a vizet. Fedő alatt hagyjuk kihűlni, hogy teljesen megpuhuljon. Annyi vízzel pépesítjük, hogy mézsűrűségű legyen. Testhőmérsékleten kínáljuk a babának.
Burgonyapüré
Hozzávalók: 2 közepes méretű burgonya, meleg víz a pároláshoz
A burgonya értékes anyagai attól függnek, hogyan tároljuk és hogyan készítjük el. Ha kicsírázik vagy megfagy, tápanyagtartalma csökken. Ha a héja alatt zöld színű, ne adjuk a babának. Nagy tápértékű, könnyen emészthető, C- és B1-vitamint tartalmaz. Később a színes főzelékekhez is adjuk, ezzel sűrítünk egészen a csecsemőkor végéig. A feldarabolt burgonyát annyi vízben pároljuk 15 percig, amennyi éppen ellepi. A forró gőzben hagyjuk megpuhulni. Áttörjük, majd pár kanál főzővízzel gyors kevergetés mellett visszatesszük pár pillanatra kis lángra
Sárgarépapüré burgonyával
Hozzávalók: 1 db sárgarépa, 1 db burgonya
A nyersanyagokat úgy aprítjuk fel, hogy a sárgarépa-darabkák kisebbek legyenek, így egyszerre puhulnak meg a párolás során. A főzővízzel pépesítjük.
Almafőzelék
Hozzávalók: 1 db közepes nagyságú burgonya, 2 db savanykás alma.
A burgonyát megpároljuk a szokásos módon, de nem az almával együtt, mert a burgonya savat tartalmazó étellel együtt párolva nem puhul meg (alma, citrom, paradicsom). Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat, felszeleteljük, és annyi vízben pároljuk 5 percig, amennyi éppen ellepi. A főzőlében hagyjuk kihűlni. Az almát és a burgonyát az alma főzőlevével pépesítjük megfelelő sűrűségűre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!