Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől függ hogy jobb vagy bal...

Mitől függ hogy jobb vagy bal kezes lesz a babám?

Figyelt kérdés
Most lesz 3 hónapos,és úgy vettem észre hogy legtöbbször a bal kezével nyúl a dolgokért.Mikor alakul ez ki???
2010. ápr. 16. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
5 éves koráig alakul, 3 hónaposan még semmit nem lehet megállapítani. Én is kíváncsi vagyok, az én lányom is 3 hónapos, bal oldalra fordul, a bal keze van a szájában, szóval többet használja a bal "oldalát", de engem csak azért érdekel, mert én balkezes vagyok, apa jobbkezes.
2010. ápr. 16. 18:18
 2/4 anonim ***** válasza:
de jó! Az én 3 hónapos babám is csak a bal kezét használja! Hátha valaki megmondja, hogy utalhat-e ez ebben a korban balkezűségre, vagy sem! A bal kezét már észrevette, azt nézegeti is sűrűn, de a jobb keze mintha nem is volna. Eddig, ha jól számolom, kétszer nézegette pár másodpercig a jobb kezét.
2010. ápr. 16. 18:20
 3/4 anonim ***** válasza:

3 hónaposan még nem lehet megállapitani egyértelműen hogy milyen kezes lesz.

A kislányom 19 hónapos és egyértelmű hogy bal kezes, azzal eszik, azzal fog,azzal csinál mindent.

2010. ápr. 16. 18:35
 4/4 edus83 ***** válasza:
A Baba világban volt múltkori adásban, amelyik kezét szopizza már a hasban,olyan kezes lesz.Szóval biztos van benne valami.
2010. ápr. 16. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Melyik keze domináns?

Fiam 20 honapos, játékokért, meg mi egyéb jobb kézzel nyúl, de a kanálért mikor enni kell, csak bal kézzel. Most akkor mi? Most hogy döntsem el, hogy jobb, vagy bal kezes? Vagy még változhat?

Mikor derült ki, hogy jobb vagy bal kezes lesz a babád? S miből?

Mikor derült ki számotokra, hogy melyik keze a domináns? Kislányom még csak fél éves, de legtöbbször bal kézzel nyúl a játékokért, és a bal kezét szopizza. Lehet ilyenkor már ebből következtetni? Védőnőm szerint olyan kezes lesz, amelyik kezén szopizza az ujját. De...

1 éves babánál lehet már következtetni hogy bal vagy jobb kezes lesz?

Ha a labdát gúrítja vissza, többször a bal kezével,ha a kanálért nyúl akkor is.Apa bal kezes

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!