Bronchitis, láz mellett még felfázás is?
kétéves kislányom egy héttel ezelőtt nagyon elkezdett hurutosan köhögni, 3 napi ambroxol nem oldotta meg így a hétvégén elvittük az ügyeletre, ahol bronchitist állapítottak meg és bár csak néha volt 38-38,5 körüli láza, de kapott nurofent (esténként) és Klacid antibiotikumot.
A köhögés egyértelműen javult, de pár napja mondogatja fürdés után este, hogy nuni bibis, csíp. Eleinte azt hittem megnyomta, kicsípte stb de az nem tart 3 napig (nem is piros stb)
Mivel napközben bölcsiben van, így nem tudom, ott mondja-e, nekem a gondozók nem szóltak.
Láza nincs napok óta.Közérzete jó, az esti fürdést leszámítva (ahogy beleül a vízbe, már mondja meg utána pelenkázás alatt is, de nem sír)
Holnap elviszem a dokihoz, az érdekelne, hogy tapasztalt-e valaki ilyesmit, hogy a hörghuruttal együtt jött a felfázás is? Vagy az antibiotikum mellékhatása?
Kamillás lemosás, tőzegáfonya...jobb nem jut eszembe, de mivel gondolom előbb úgyis vizeletteszt eredménye pár nap (tényleg, ezt ilyen kicsinél hogy csináljam?) és addig is kellene valami, mert újabb antibiotikumot nem hiszem, hogy rögtön felírnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!