Nem értem hogy miért ennyi a családi pótlék amennyi kiszámolták ezek egyáltalán ez mennyire kevés? Lesz egyáltalán emelés?
Miért van az hogy közeli országban speciel ausztriában majdnem a triplája?évekre átszámitva is már más ott a családi potlék
.
Az összeg eszerint változik: születés-3 éves korig: 105,4 €, 3-10 éves korig: 112, 70 €, 10-19 éves korig: 130,90 €, 19-26 éves korig: 152,7 €.
Plusz létezik kiegészitő családi potlék
Magyarországon mikor lesz euró? lehet jobban élnénk
nem értem miért rekedt meg Magyarország holott az áraink meg emelkednek de akkor meg minimum emeljék százalékos arányban a családit .
...hát ezt a kérdést a politikusoknak tedd fel :)
Azért azt megjegyezném, hogy a családi pótlék a családtámogatás egyik lába, az adókedvezmény egy nodmálisan dolgozó szülőnél még nett további 10 eFt-ot hot a konyhára havonta, vagyis egy családban élő gyermek így havi 22 eFt-ot kap (több jogcímen).
AZ összeg jelentősen emelkedik 3 gyermek nevelése esetén, illetve picivel magasabb tartósan beteg gyermeknél, jelképesen magasabb az egyedülálló szülőnél.
Egyedülálló édesanya vagyok egy kisfiúval, még sem a családi pótlékot növelném, hanem az adókedvezményt, így talán eredményesebben lehetne elejét venni bizonyos rétegek "megélhetési gyermekvállalásának" is. :)
Úgy gondolom, hogy nem a gyermek után járó állami támogatásokból kell "jól élni", hanem valamilyen rendszeres értékteremtő, JÖVEDELEMszerző tevékenységből (munka, vállalkozás, művészeti alkotás, szabadalom stb.)
Az én értékrendemben a gyermekem után kapott családi pótléknak örülök, szívesen veszem, de nem erre alapozom a "jólétet"- szomorú is lenne.
Az, hogy az osztrák fizetést,segélyt átszámoljuk magyar fizetésre aztán magyar árakhoz viszonyítjuk egy baromság.
Sokkal drágább az élet külföldön, ahhoz viszonyítva semmivel sem több az mint a miénk..
ha már így írod mennyi Ausztriában a csp, akkor biztos azt is tudod mi mennyibe kerül.
ha meg mégsem, javaslom menj ki és nézz szét az üzletekben :)
pl. nézd meg mennyi a hús, a bébicuccok, vagy netán az albérletek. utána visszatérhetünk a témára.
Voltam kint pl Osztrákoknál és bár drágább az élelmiszer stb,de arányaiban nem. Ha a fizetést és a kiadásokat nézem,akkor kint jobb.
De való igaz!Én sem a Csp-t emelném,hanem azoknak a juttatását,adókedvezményét stb.akik becsülettel dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!