Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Antal...

Mi a véleményetek az Antal névről?

Figyelt kérdés
Manapság már igen ritka, nekünk nagyon megtetszett, de sok ismerős nem hiszi, hogy komolyan gondoltuk és ezt a nevet szánjuk "szegény" gyereknek.Még van idő dönteni és még képlékeny a dolog, de szerintetek is annyira "furcsa" név ez?
2010. dec. 11. 10:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát én ismertem Antal nevü fiatal embert. Nem igazán tetszik, de ma már annyi szörnyű név van, ha nem találsz jobbat, add ezt a te gyereked.
2010. dec. 11. 10:51
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se tetszik olyan nagyon komoly, nagyon régimódi. Meg főképp a becézésével van bajom (Tóni??). De ha nektek ez tetszik akkor ne hagyjátok magatokat! Egyetértek az elsővel ennél sokkal rosszabb nevek is vannak. Ezt legalább mindenki érteni fogja.
2010. dec. 11. 11:00
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kifejezetten tetszik. Minket pedig a Dénes miatt néztek bolondnak az ismerősök.

Szép, ma már különleges hangzású, de mégsem idióta külföldi név :)

2010. dec. 11. 11:02
 4/23 anonim ***** válasza:
90%
nekem sem tetszik, de ne mások véleményét nézzétek, ha nektek ez jön be.
2010. dec. 11. 11:05
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van utolsónak, ne másokat kérdezzetek!!

Szerintem gyönyörű fiú/férfi név. Igazi, magyar (erős) név. (És lehet becézni Antinak is :)

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy azok az Antalok akiket én ismerek, azok mind jó, becsületes, lelkiismeretes és szorgos emberek.

2010. dec. 11. 11:22
 6/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!A becézése úgyis menet közben alakul-a lányunk Anna, ő is Csibe :)-persze csak nekem.Végül abban maradtunk a párommal, hogy ,ha találunk jobbat akkor az lesz.nekem tetszik az Ábel és az Ádám is, az Ádámmal az a baj, hogy a bátyámék kisfiát is így hívják, így az már nem annyira jó ötlet.Az Ábelt a párom nem favorizálja nagyon.Van Antal barátunk, meg apósom is Antal-egyikőjük sem szereti a nevét :)-mindketten nagyon kedves, szimpatikus, értékes emberek, tehát a névhez kapcsolt képek nagyon pozitívak.??? Nem tudom...mindenesetre köszönöm, hogy írtatok!
2010. dec. 11. 11:22
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Antikának is lehet becézni, nem csak Tóninak! Én díjazom a szándékotokat, szeretem az ilyen ritka neveket (Antal, Hugó, Jakab), de személy szerint mint név, nem tetszik. Meg ismerek is egy unszimpi Tónit, igaz, ő nem Antal, hanem Antonius. De ha nektek tetszik, gratulálok a választásotokhoz!
2010. dec. 11. 11:35
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

En sem szeretem a mai nagyon divatos neveket (nem sorok fel egyet sem nem akarok senkit megbantani azzal, hogy Nekem mas az izlesem)

Maga az Antal nem nem tetszik, de egyetlen oka van....nagyon kotom az emberekhez a neveket.

Antalbol csak 3 ismerosom van.

keresztapam : alkoholista es veri kereszteanyamat

a fia: a leg gerinctelenebb ember akit valaha is lattam a Vilagon

ferjem baratja: ot kedvelem :)

DE ha tetszik ne engedd lebeszelni magadat rola!!!

Talan 15-20 ev mulva talalkozom valahol valami oknal fogva a kisfiaddal es megvaltoztatja ezt a kepet bennem az Antalakrol!! :)

2010. dec. 11. 12:06
 9/23 anonim ***** válasza:
0%
Ronda név.
2010. dec. 11. 12:06
 10/23 A kérdező kommentje:

:)))Köszönöm, hogy válaszoltatok.Hát persze, a döntés a miénk.Igazából sosem gondoltam, hogy ilyen típusú kérdést valaha fel fogok tenni, mert elég határozott ember vagyok-igaz nem is döntést kértem, csak véleményt.Ettől még nekünk kell választani.Én is kapcsolom a nevet az ismerősökhöz, de ez sem mindig előny, mert igazából nem a név határozza meg a tulajdonosát, hanem fordítva.Mivel sok gyereket látok munkám során, van tapasztalat!

Sokan meg akkor is kötekednének, ha Bence, Máté, vagy bármely más nevet mondanánk, mert miért ne...?Aztán, ha megszületik, mindenkinek egy idő után természetes lesz, hogy így-vagy úgy hívja-szerintem.

2010. dec. 11. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!