Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ha a mézeskalács...

Szerintetek ha a mézeskalács tésztájából csinálok kézlenyomatot, az nem fog eldeformálódni sütés közben?

Figyelt kérdés
Azt szeretnék adni a szűkebb családnak ajándékba, és nem akarom pocsékolni az időmet, ha szétmegy sütés közben. Köszi mindenkinek a választ!
2011. dec. 22. 12:06
 1/6 anonim ***** válasza:

nem tudom milyen recepted van, de az én mézeskalácsom szépen megdagad sütés közben, kb a duplájára. Abban nem biztos, hogy kivehető lenne a kis tenyér... Szerintem összesülne. Legalábbis az én tésztámból biztos.

Miért nem próbálod meg só-liszt gyurmából? Azt ha kisütöd, az tuti nem deformálódik, és még tartós is marad. 1-1 arányban kell só és liszt, és egy kevés víz, hogy gyúrni-nyújtani tudd. Temperával színezheted is.

2011. dec. 22. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Igen, én is erre gondoltam. Pedig olyan jónak tűnt az ötlet. :) Akkor marad a só-liszt gyurma. Leírnád a receptjét, ill hogy hány fokon és meddig kell sütni?
2011. dec. 22. 12:27
 3/6 anonim ***** válasza:

ugyanannyi liszt, mint só, és egy kevés víz.


nem tudom mennyit akarsz csinálni, én anyák napjakor csináltam, asszem 20-25 dkg között volt a liszt is meg a só is, vizet meg annyit adsz hozzá, hogy össze tud gyúrni, és ki is tudd nyújtani. kb 0,5-1 cm vastagságúra, kivágsz belőle egy nagyobb formát, szépen a széleit kiigazítod (mert ugye sütés után már nem lehet), mehet bele a tenyerelés/talpalás :)

fokot nem tudok mondani, mert régi fajta gáz sütőm van, ezen a legkisebb lángon sütöttem, legalább 1 órát, de talán volt 1,5 is


Sok sikert hozzá, és kellemes ünnepeket! :)

2011. dec. 22. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is sütöttem mézeskalácsot és felét elcsesztem, mert nagyon vékonyra nyújtottam, na azok egyáltalán nem dagadtak meg, a többi viszont tényleg a duplájára nőtt. Szerintem ha jó vékonyra sodrod a tésztát, meg ha amúgy is sütnél, akkor érdemes megpróbálni.
2011. dec. 22. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én só-liszt gyurmám mindig berepedezett.Erre megoldásnak javasolták,hogy tegyek bele egy pici olajat.Így már szuper.Csak azért írtam,hogy ha te is így járnál,itt a megoldás. :) Szép karácsonyt!
2011. dec. 23. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Írok egy só-liszt gyurma receptet, ami nekem nagyon bevált, rengeteg mindent csináltam már belőle, és ezek nem igazán repednek, könnyű vele dolgozni.

Szóval:

1 bögre só

2 bögre liszt

2 evőkanál étolaj

1 bögre víz (ezt fokozatosan adagold hozzá, nem biztos, hogy kell az egész)

2 teáskanál majonéz (én se értettem, hogy miért kell bele, de így lett nagyon jó az állaga)


Ebből egy elég nagy adag lesz, viszont hűtőben sokáig eláll. Ha kész vannak a művek, a legalacsonyabb fokozaton kell szárítani, résnyire nyitott sütőajtónál.

2011. dec. 24. 01:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!