Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondana valaki egy olyan...

Mondana valaki egy olyan mézeskalács receptet ami sütés után is puha és egy-két nap múlva is puha marad?

Figyelt kérdés
Az a lényeg hogy pénteken szeretném megsütni és mivel fogszabim van nem ehetek kőkemény dolgokat. Szóval van olyan ami a sütés utáni napon is puha? Előre is köszi :)
2011. dec. 21. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha megsütöd, akkor kemény, és minél tovább áll, annál puhább. Tudok írni receptet ha érdekel, és most lettem kész a mézeskaláccsal.
2011. dec. 21. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi:) És az is megköszönném, ha leírnád a receptet, mert amit tavaly csináltunk az borzalmas volt :/ előre is köszi :)
2011. dec. 21. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Karácsonyi mézeskalács


75 dkg sima liszt

35 dkg porcukor

5 dkg ráma

4 db egész tojás

4 evőkanál méz

10 szem tört szegfűszeg,1 kávéskanál őrölt fahéj.

Az utóbbi kettő helyett, és 1 csomag mézes fűszerkeveréket szoktam használni.


Ezeket össze gyúrod, kis ideig, (kb fél óra ) pihenteted a tésztát.

Kb 1/2 centisre nyújtod, formákkal kiszaggatod, és zsírozott, lisztezett tepsiben sütöd.

Jó sütést, és jó étvágyat hozzá ! :) Áldott, békés karácsonyt, és nagyon boldog Új évet neked, és családodnak ! :)

2011. dec. 21. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm és szintén Boldog karácsonyt kívánok! :)
2011. dec. 21. 14:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Majd írd meg hogy sikerült, és hogy ízlett e.
2011. dec. 21. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez azonnal puha, pihentetni sem kell, 1 hete csináltam és nagyon finom ma is, sajnos már alig van belőle. :-)


25 deka meleg mézben 10 dkg vajat vagy margarint feloldunk, 10 dkg cukrot, 1 egész tojást és 2 sárgáját, 1 csapott kávéskanál szódabikarbónát adunk hozzá. Fahéjjal, szegfűszeggel vagy mézes fűszer keverékkel ízesítjük (1 evőkanál) és 50 dkg liszttel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és megkenjük 1 tojás és 1 kk tejföl keverékével, megszórjuk mandulával és közepes lángon szép világosra sütjük.

2011. dec. 21. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nem vékonyra nyújtod, akkor puhának kell ,hogy maradjon és nem barnára kell sütni csak éppen halványítani.Kb. 1cm.nyújtsad.
2011. dec. 21. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

12-21 15:40

Megsütöttem és nagyon finom! Köszi a receptet!

2011. dec. 24. 09:06

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!