Hogy készíted a pásztortarhonyát kisgyerekeknek? Kolbász helyett mondjuk virsli?
Szerintem a kolbász íze kell bele,rakj bele egy kevés füstölt csemege kolbászt ,ne csípőset. Az én kislányom sem eszi meg benne a kolbászt,viszont a "többit" nagyon szereti.
Leírom neked én ,hogy készítem,de pontos receptet,illetve,hogy miből mennyit,azt csak úgy kb. tudom,én nem recept szerint főzök,csak úgy.
Szóval egy csirkemellet szoktam összeaprítani,azt odarakom pörköltnek,közben krumplit pucolok,én kb. 3 közepes darabot kockázok bele,aztán megy a paradicsom,paprika,ha nincs,van,hogy rakok bele egy kis üveg lecsót (ami itthon befőttnek van elrakva). Közben ugye fűszerezek,só,bors,egy kis delikát,ennyi.Aztán megy bele a kolbász.Amennyit gondolsz,én nem rakok sokat,de az íz miatt kell,és a végén rakom a tarhonyát,én egy csomaggal belerakok,nem tudom milyen mennyiség az a kicsi csomag tarhonya,annyit szoktam. Ha úgy látom még ilyenkor öntök rá vizet,egyszer megkavarom,kóstolom...nem várom meg,hogy a tarhonya megfőjjön,mert leég,ha kavargatom,akkor meg nyálkás lesz. Szóval felöntöm vízzel,rottyan egyet,pár percet hagyom,aztán lezárom a gázt,lefedem,és magába issza a vizet,így jól megpuhul a tarhonya,és sosem ég le.
Ja,van aki tesz bele szalonnát,én azt nem szoktam.
Remélem tudtam segíteni.
Én szoktam pörköltösen csinálni, kolbász nélkül.
Fél kg lapockát (comb, kicsontozott csirkecomb, mell, pulyka), odateszek pörköltnek. Amikor félfőtt a husi, belekockázok 2-3 szem krumplit, 2 szál répát (így fogy a zöldség nálunk), amikor minden megpuhult, mehet bele a tarhonya, amikor félfőtt, kóstolom, ha kell utána sózom.
Tudom, ez nem a "hivatalos" pásztortarhonya, de mi így nagyon szeretjük. Nézegethetsz a receptek között, mert ez is az a fajta étel, amit minden háziasszony máshogy készít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!