Jézusé a gyerek vagy mi?
A páromnak is barna a szeme-haja meg nekem is. Én egész éltembe csak vele szexeltem.
1.gyerek kék szem, barna haj
2.gyerek zöld szem szőke haj
3gyerek kék szem szőke haj
Hogy lehet ez??? Folyton gyanusitva vagyok ::::(
Nyugi. Én zöld szemű vagyok, párom barna szemű, és mindkettőnknek barna a haja. Erre a kisfiam szőke és kékszemű. A férjem családja évekig gyanakodott.
Pedig az én családomban több kékszemű is van, anyám és nagyapám is. A gyerek haja amúgy fokozatosan besötétedett, most 10 éves és barna hajú. Bár a rikító kék szem megmaradt, de nyilván anyukámtól örökölte.
no igen, a szőke, kék szem kombó Jézustól se örökölné nagyobb eséllyel :)
Egyébként néhány dolog:
1. A haj kb kamasz korig sötétedhet, vagy akár később is.
2. A szem szintén 3 éves korig változhat, de enyhe árnyalatokat akár utána is.
3. A zöld szem általában genetikailag a barnához áll közelebb.
4. Általánosságban igaz a recesszív-domináns öröklés (ami alapján, ahogy írták simán lehet kék szemű gyereketek), de valójában a szem szín öröklést jóval több gén határozza meg. Pl. két kék szemű szülőnél is előfordulhat világos barna szemű gyerek, ezért a szemszín egyébként sem igazán alkalmas a szülők beazonosításéra :) De két barna szemű szülőnél végképp nem, ahogy azt előttem leírták.
Hát, akkor a mi lányunk is mindenkié, csak a miénk nem.
Nekünk barna a hajunk, nekem kék, páromnak barna szeme van. Lányunk zöld szemű és vörös hajú, és bizony a felmenők között sem emlékszik senki vörös hajúra. :)
Egyszer apósom mondta, hogy biztos a postásé, én meg mondtam, hogy ha a postás az apja, akkor a szomszédasszony az anyja, mert hogy rám sem hasonlít...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!