Csak a gyerek miatt együtt maradnátok a párotokal?
Nem!
De nem is az lenne az első gondolatom,hogy elhagyom,hisz azért csak van egy közös gyerekünk.
Próbálnám megbeszélni vele ezt!Megkérdezném miért viselkedik így velem.Elmondanám,hogy nekem ez nem tetszik,nem tűröm el,és változtasson,ha nem akkor elhagyom!
Nem.
Viszont a gyerekért van értelme az utolsókig harcolni, hogy mindez megváltozzon!
2 éves volt a fiúnk, amikor is romlani kezdett a házasságunk, majd szinte a válás szélére kerültünk. Sajnos én pánikbeteg is lettem, illetve gyerekkorig visszavezethető dolgok miatt, illetve a párkapcsolati gondok miatt is szorongtam, így pszichológus segítségét kértem, illetve volt lehetőség mellette jógázni is, és a pszichológus nagyon sokat segített, hogy miként is állhatok a sarkamra, lehetek erős és lehet nekiállni a kapcsolatot helyreállítani. A probléma nálunk is az volt, hogy nem tisztelt a férjem, sokszor bántott, nem becsült, abszolút nem éreztem, hogy jelentenék neki bármit is, sokat veszekedtünk.
Aztán minden megváltozott. Erősebb lettem, kiálltam magamért, először egyedül, majd pedig közös erővel nekiláttunk a kapcsolatunk rendbe hozatalának. Sok idő, sok munka, sok közös beszélgetés árán sikerült is. Mindez másfél éve volt már és azóta már nem akarunk elválni. Pedig a problémák közepén semmilyen kiutat nem láttam belőle.
Szóval azt megéri, hogy közös erővel nekiálltok és megbeszélitek a dolgokat és megoldjátok a problémákat, de ha ezután sem megy, akkor nem érdemes csak ezért együtt maradni. Azt gondolod, hogy a gyereknek jobb lesz egy olyan környezetben felnőni, ahol a szülők boldogtalanok egymással, ahol nem lát semmi szeretetet a szülők közt, állandóan megy a vita a veszekedés és ha még történetesen nem is előtte rendezitek le, de egyértelműen érezni lehet rajtatok. És az sokkal többet árt, minthogy külön váltok, de mindketten boldogok és kiegyensúlyozottak lesztek lelkileg.
Bárhogy is lesz, bárhogy döntesz én kitartást és sok sikert kívánok neked!
Ha szeretnéd, hogy a lányodnak is ilyen párkapcsolata legyen majd felnőve, akkor igen. Ha nem, akkor minél korábban lépnék.
Nem tudatosan, de másolja az ember az ilyen párkapcsolati mintákat. Ne tolj ki vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!