Szerintetek mit kellene még vennem az augusztusban születendő kisfiamnak? Mindent muszáj ami a babakelengye listában le van irva? Ki mit venne még?
Az alábbi dolgokat már megvettük:
Babakocsi babahordòval. Kiságy matraccal. 4 rèszes ágyneműgarnitùra. 2 kapucnis fürdőlepedő. 1 kötött takaro. 2 vèkony ès 2 vastag kisnadrág. 7 pár zokni. 2 nem kötős sapka. 5 pamut előke. 1 kètrèszes kisruha ( felső ès nadrág). 2 pulóver. 4 hosszù ujju pòlò. 3 rövid ujju 56-os body. 6 rövid ujju 62-es body. 6 hosszu ujju 56-os body. 3 hosszu ujju 62-es body. 8 db 56-as rugdalòzò.
Cumisüveget kapunk.
Lègzès figyelő ès sterilizálò augusztusban az anyasági támogatásbòl lesz megvève.
ruhák szerintem nem túl szerencsések.
pólót, nadrágot az első 2-3 hónapban nem fogsz ráadni mert egyrészt nem kényelmes neki, neked meg főleg nem az. nehéz ráadni, ha felemeled a babát akkor a póló felcsúszik, a nadrág le... :)
8 rugdalózó meg kevés, hisz abban lesz. de az első hetekben naponta 2-3x akkora kakit fog produkálni, hogy még a nyaka is olyan lesz, lebüfizi magát, stb, nálunk volt olyan nap, hogy elment 8 rugi D:
vegyél még 8-10 62es rugit, kelleni fog.
pelenkázót, esetleg játszócumit.
textil pelenka is sok kell első időben mert a feje alá mindig fogsz tenni, egyszerűbb azt cserélni ha vissza bukja a kaját, mint átöltöztetni, átöltözni... :)
cumisüveget ha kaptok az jó, de ha használt akkor vegyél bele új cumit.
orrszívó is első időktől kell, na meg pelenkából kéne 1-2 csomag :)
ha szoptatni szeretnél akkor fejő, bimbóvédő esetleg, na meg bimbó krém, mert az első 1-2 hétben nagyon fog fájni a cicid, borzasztó erősen szívja majd, nincs hozzászokva a melled így kisebesedik, ezt sajnos nem lehet elkerülni.
mérleg még szerintem fontos, mert azzal tudod ellenőrizni, hogy eleget eszik-e jól fejlődik-e.
ja és fürdőkád, hőmérő hozzá, lázmérő és szerintem nyugodtan felszerelkezhetsz pocak fájás elleni szerekkel, mert a babák 80-90%-a hasfájós, jobb ha van mihez nyúlni hirtelen, én férjem éjjel 2kor ment infacolért, mert persze éjjel kezdődött... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!