Liberális vagy konzervatív nevelés?
konzervatív értékek alapján nevelek 4 gyereket. Soha nem kaptak pofont, sem egyéb fenyítést.
A kérdés kiírása teljesen rossz.
elegge keverted a szezont a fazonnal, ami azt illeti. a konzervativ neveles nem egyenlo azzal,hogy a gyereket agyba fobe verik, de meg azzal se, hogy idonkent a kezere csapnak ( ugyanigy, siman lehet, hogy a liberalis nevelesbe meg siman belecsuszik jo par pofon...).
egyebkent a ketto kozti arany kozeputat kell megtalalni, ami ugye nem egyszeru, de nem lehetetlen.
Pontosítsd kérlek, hogy mit értesz liberális, és konzervatív nevelés alatt.
Szerintem mi liberálisan neveljük a gyerekeinket, de akik ezt szitokszóként használják, azok csodálkoznának, hogy ez a gyakorlatban mit jelent, mert nagyon nem azt, amire mostanában ráaggatják, hogy az liberális nevelés :D
Konzervatívnak semmiképp nem nevezném magunkat. Úgy vagyok vele, hogy ne azért fogadjon szót nekem a gyerek, mert nekem szülői tekintélyemnél fogva ez jár, hanem mert megérti, hogy bizonyos dolgok nem válnak a javára, más dolgok pedig azért tilosak, mert másnak árt vele. Nyilván nem arról beszélek, hogy egy 2 évesnek ezt ésszel meg kell értenie, hiszen ez lehetetlen. De a kétévesre sem ráparancsolok, hanem a megfelelő viselkedést pozitív megerősítés követ, a nem megfelelő viselkedést pedig megpróbálom megelőzni. Nagyobb gyereknél viszont tényleg arra megyek rá, hogy ő maga megértse, mit miért nem szabad. Nincs "azért, mert én azt mondtam". És nem is tiltok meg olyan dolgokat, amikre igazából nincs indok. A "nem szokás" nem indok :D Ha hosszú, vagy rövid távon árt vele saját magának, vagy másoknak, akkor azt nem csinálhatja, de ha ezek nem állnak fenn, akkor nem bánom, ha olyasmit csinál, ami egyébként nem szokványos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!