Kerti munka babával, tipegővel? Ki hogy oldja meg?
Házban lakunk, amit ugye kívül is rendbe kell tartani. A fűnyírást ketten szoktuk csinálni a férjemmel, amíg ő nyír, én szegélynyírózok, gazolok, gereblyézem a levágott füvet, stb. szóval szépen összedolgozva. Így tart az egész alaphangon 3 óráig, míg elkészül. Viszont ilyen munka mellett én is nyakig poros, füves leszek, elég körülményes így a babakocsiban pihenő babához nyúlni, ha valami baja van, vagy akár a cumiját visszaadni ha sír. Ha ennyire lekoszolom magam, nem szívesen nyúlok hozzá egy sima kézmosás után, felvenni piszkos ruhában szintén nem jó, de olyan meg ugye nincs, hogy három-négy órát ellegyen simán azzal, hogy odamegyek és beszélek hozzá...
Illetve a másik meg hogy mi lesz, ha már közlekedik és nem lesz el a kocsiban? Bocsánat, ha buta a kérdés... :)
körülbelül 1 éves koráig szó nélkül nézte a babakocsiból mit csinálok...én is nyakig koszos voltam..hát istenem...ha sírt, bementem gyorsan megmostam a kezem és úgy vettem fel...ha csak a cumija esett ki arra ott volt a cumi akasztó...illetve járókát is tettünk kintre...
amikor elkezdett jönni menni ráadtam egy játszós ruhát, kezébe lapátot és szépen kúszott velem a veteményesben...most 2 éves de már maga viszi a gazzal teli vödröt a komposztra :D szerintem ezt csak úgy lehet ha feldolgozod, hogy ha kimentek tiszta retek lesz a gyerek..olyan ruhát kell adni rá és bent meg megmosni kezét lábát...de ha bevezeted a házimunkába sokkal jobban jársz mint ha figyelemelterelsz, mert utóbbi igen cska kevés lesz már mikor 1,5-2 éves dacos kisgyerek lesz és igen is azt akarja csinálni amit te...mi beszereztünk neki játék ásót játék gereblyét aztán hadd szóljon :))
az nagyon meghatározó egyébként hogy mennyire lesz az a típus aki a szájába vesz dolgokat...az én lányomnak nem nagyon volt ilyen korszaka, 12-15 hónapos kora közt, akkor volt olyan is hogy egy pillanatra nem figyeltem és már csak azt láttam hogy tiszta föld a szája körül :D
viccet félre téve, ha olyan lesz hogy mindent a szájába vesz úgyis ott kell majd ülnöd kint mellette, kénytelen leszel akkora időzíteni a kerti munkát mikor alszik (ha tehetem én is akkor gazolok pedig jó nagy a veteményes, de napi 2 órával szépen karban tartható, ha apa a locsolást, fűnyírást átveszi)....persze erre már trenírozhatod: bármit a szájába vesz, határozottan húzd el a szájától a kezét, ne nevess rajta, ne légy rá mérges, ne lássa hogy ezzel bármit is kivált belőled...ha odaadsz neki valamit, ne mond hogy "tessék, de ne vedd a szádba" - ne adj neki ötleteket :) csak add oda és csak akkor hozd fel a témát ha oda is emeli valóban a szájához...minél kevésbé csapsz hűhót a dolog körül annál inkább rájön hogy a dolgok megkóstolásában semmi izgalmas nincs (persze azért vannak babák akik minden erőfeszítés ellenére is állandó rágcsálók lesznek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!