Hallottatok arról, hogy az új kormány január 1-jétől vissza szeretné állítani a régi családtámogatási rendszert?
Szerintetek visszamenőleg is meg fogja adni az anyukáknak a 3 évet? Mert elég igazságtalan lenne, ha az április 30. és december 31. között szülő kismamák csak 2 évet kapnának, a január 1-je után szülők pedig ismét 3 évet.
Én júliusban szülök.

válasza:csak azt nem értem tök jó visszaállítja de ki tud megélni 28.000 forintból?
Ennek ugy lenne értelme ha a harmadik évben is annyit kapnál amennyit az első kettőben. Ezt viszont nincs ember aki megszavazza.
Amugy gondolom akkor visszamenőleg is megkapják az anyukák.

válasza:

válasza:Csak emlegetik,de nem ígérnek ilyesmit. Nem fogják visszavezetni,mert nem lesz rá pénz. Ha valóban csökkentenek adót,akkor annak az ellentételezése csak a szoc.kiadások csökkentése lehet. Azon sem fogok meglepődni,ha követik a nyugati országok példáját,és csak 1 évig lehetnek otthon a kismamák. Sehol nincs ilyen hosszú szülési szabadság.
Ne reménykedj,mert akkor nem fogsz csalódni.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Tény, hogy nem lehet megélni 28 e Ft-ból, semmire nem lenne elég, így is, úgy is kénytelen lennék visszamenni 2 éves korában dolgozni. Viszont nem lenne mindegy, hogy a fizetés mellett még kapná az ember a 3. évben azt a 28 e Ft-ot is...
Tegnap hallottam a hírt a rádióban, de tényleg nem tudhatjuk, hogy vajon mi lesz még ebből!

válasza:

válasza:Tegnap a Tényekben éjszaka azt mondta Orbán, hogy vissza fogják állítani, de nem tudni, mikor, - majd amikor a számok alapján ezt meg tudják tenni.
Szóval, tervben van, de egyelőre ugyanúgy nincs miből osztogatni... :S

válasza:

válasza:

válasza:Remelem, hogy nem allitjak vissza. Sot, azt sem bannam, ha meg tobb szigoritas lenne.
Es nem azert, mert nekem ne lenne jo jelenleg tobb tamogatas.
Ket gyermekunk van es nincs kolbaszbol a keritesunk, sot. DE! Ha a tolem jelenleg elvont penzzel barmelyik kormany tud ugy gazdalkodni, hogy vmennyire kikeruljon az orszag az elkovetkezo 20-30 evben a kakibol, akkor vonogassanak csak nyugodtan.
En a gyermekeimet akkor is kitanittatom es ha az eszuk engedi, akkor probalom oket esszeru eletre nevelni.
Nekem az en nyomorom meger annyit, hogy 20-30 ev mulva az en fiaim nagyobb biztonsagban eljenek komfortosabb eletet, hogy az o gyerekeik szep es tiszta, modern korhazban szulethessenek meg, rendezetteb iskolai rendszerben tanulhassanak es ugy elhessek majd meg a nyugdijaskort, amilyenrol en is almodozom (szerintem remenytelenul).
Nem attol lesz a gyermekeimnek szebb elete felnottkent, hogy en havi 28ezerrel tobbet viszek a csaladi kasszaba a 3. eletevukben.

válasza:Utolsó! Te biztos nem fizetsz lakáshitelt...
De nagyon sok családnak nagy segítség!!!
Kapcsolódó kérdések:
Kezdek félni, hogy mi lesz velünk, ha a kismamáknak is bármikor felmondhatnak - és még örülnöm is kell neki karhatalmilag! Így sem tudom, hogy mi lesz, ha bezár az ovoda 6 hétre nyáron. Ki fog engem felvenni 2 kisgyerekkel? Hová fogom tenni a gyerekeimet? Ti hogyan oldjátok meg?
Amikor az új kormány hatalomra került úgy emlékszem, hogy nem csak visszaállították a 3 évet, de megemelték az összeget is.
Mikortól nem lehet majd heti 40 órában dolgozni mellette? Már januártól?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!