Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nyelvfék eltàvolítàs?

Nyelvfék eltàvolítàs?

Figyelt kérdés
Van egy 3hós kisfiam. 2hós kötelezőn a drnőnk közölte, hogy le van nőve a nyelve. Mondtam, hogy az evésben nem okoz problémát, így nem szeretném felvàgatni a nyelvét hiszen úgy tudom kinőheti. Persze én tudom ezzel abba is maradt ez a téma. 3hóson viszont ràm förmedt, hogy még mindig nem tudtam megcsinàltatni neki? Azt akarom, hogy beszédhibàs legyen? Majd beszéltem erről egy fogorvos ismerősömmel, aki azt mondta, hogy ő biztosan nem vinné el a gyerekét ilyen idősen, ha nincs vele probléma, hiszen ki is nőheti, ha ilyen pici korban van megcsinàlva vissza is nőhet neki, abszolút nem ajànlja. Most már totàl tanàcstalan vagyok ezzel kapcsolatban. Kérdésem, hogy ti mikor csinàltattàtok meg? Volt olyan akinek visszanőtt és újra menni kellett vele? Vagy esetleg olyan aki nem csinàltatta meg és kinőtte a babàja? Illetve mennyire viselte meg ez a beavatkozás a bébit?

2018. márc. 22. 10:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az én lányom 5 napos volt amikor a gyerekorvosunk felvágta. Nálunk szoptatásnál volt probléma,enni tudott,de a mellem kisebesedett. A kórházba hiába mondtam,rámfogták,hogy rosszul teszem mellre (3.gyerek). Egy pillanat alatt megcsinálta az orvos,semmit nem érzett belőle.Vissza nem nőtt.
2018. márc. 22. 11:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Talán 2 naposan még a kórházba... baba vizit után futtában beszólt a doktornő,hogy kicsit le volt nőve a nyelve,de csippentettek belőle szuper minden. Mondjuk ennyire picin szerintem még a jobbik eset volt mint x hónaposan vagy x évesen már csak az élmény miatt meg gondolom azért utána fáj is
2018. márc. 22. 12:20
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen erről én is hallottam, hogy ezt akkor kellett volna amikor megszületett (én első szülőként őszintén szólva nem is néztem), a kórhàzban nem foglalkoztak vele, utàna elvileg csak iskola kezdéskor ajànljàk, ha beszédhibàs... Engem csak az zavar, hogy 2dokinak hogy lehet ennyire eltérő véleménye és én mint laikus hogy talàljam ki mi a jó.
2018. márc. 22. 12:32
 4/11 anonim ***** válasza:
3 hetes volt a kisfiam mikor felvágták neki, ő nehezen szopizott és nekem is nagy fájdalmai voltak, de neki a szájpadja is gótikus az is akadályozza. Most 5 és fél hónapos nem nőtt vissza neki eddig.
2018. márc. 22. 16:23
 5/11 A kérdező kommentje:
És 3hetesen, hogy viselte? Utàna tudott normálisan szopizni nem fàjt neki?
2018. márc. 22. 16:36
 6/11 anonim ***** válasza:
35%

A nagyobbik fiamnak le volt nőve a nyelve, de a gyerekorvos nem volt hajlandó felcsípni neki, és beutalót sem adott sebészetre, hogy megcsinálják. Ennek az lett az eredménye, hogy nem tudtam rendesen szoptatni, egy hónapig csak cumisüvegből tudtam etetni, lefejt tejjel. Utána már tudott mellből is, de már nem volt az igazi, három hónapos korára már tápszeres volt. 9 hónapos volt, amikor végre a gyerekorvos beutalta a sebészetre, és felcsípték neki, viszont akkor már olyan nagy volt a gyerek, és a nyelvféke olyan vastag volt, hogy altatásban kellett csinálni (előző nap éjféltől nem ehetett-ihatott, másnap délben vitték a műtőbe, el lehet képzelni ezt egy 9 hónapos babánál). Utána semmi baja nem volt, nagyon gyorsan begyógyult, nem volt vele gond, DE: később kezdett beszélni, és 7 éves koráig nem tudta az r hangot kimondani, egy évig jártunk logopédushoz, aki megmondta, hogy egyértelműen az volt a baj, hogy későn lett a nyelvfék felvágva neki. Most tíz és fél éves, alapvetően minden oké vele, de ha nem figyel, a beszéde most is néha nehezebben érthető, hadar és nem mindig artikulál megfelelően. Ha figyel, nincs gond, de ha belefeledkezik a mondandójába, akkor van, hogy alig értem, amit mond.

Szóval én mindenképpen minél hamarabb megcsináltatnám, nem várnék vele tovább.

2018. márc. 22. 18:23
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ezt leírtad. Borzasztó lehetett ez az altatàsos történet :(. Holnap beszélek egy szàjsebésszel.
2018. márc. 22. 18:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Igazából maga a műtét nem volt vészes, és délután már otthon is voltunk, inkább az előtte lévő várakozás volt pokoli, amikor nem ehetett, nem ihatott. De amíg kisebb volt, sokkal könnyebben és gyorsabban el lehetett volna intézni.
2018. márc. 22. 22:07
 9/11 anonim ***** válasza:

Én láttam az újszülöttemnek sírásnál, hogy le van nőve, de mivel rendesen szopizott, nem foglalkoztak vele.

Ahogy nőtt akkor meg láttam, hogy a nyelvféke olyan rövid hogy már visszahuzza a nyelve hegyét (kezdett olyan kerek nyelve lenni, hegy nélkül)

3 honapos korában tűnt fel a gyerekorvosnak, megmetszette (a nyelvféket csak bemetszik és nem távolitják el), nem gyulladt be sem, meggyogyult azonnal.

Nem tudom mi az oka de beszédhibás mai napig, nem artikulál, pl á hang helyett a-t mond, a doboz, az neki bodoz, a gondol szó, neki dongol, stb. Ovis.

A nyelvhegye eltunt,kereknyelvű maradt, nem feltűnő de ezt köszönhetem a korgázi ujszülött osztály hanyagságának

2018. márc. 24. 15:18
 10/11 anonim ***** válasza:
A kicsit annyira viselte meg, mint egy oltás. Egy pillanat az egész de az kellemetlen. Nem érzéstelenitenek, kicsit vérzett és ennyi
2018. márc. 24. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!